Pages

.

טארט שוקולד וקפה TARTE CHOCOLAT CAFE

כמה טעים, שוקולד וקפה, שילוב מושלם (צילום: שרון היינריך)
אני לא זוכרת באיזה גיל זה התחיל, אבל קפה אני אוהבת מאז שהייתי קטנה. כולם שתו שוקו, אני העדפתי קפה. פחיות הנס קפה של עלית היו מבחינתי פאר היצירה ונס קפה היה באמת נס. כמובן שעם כניסת מותגים איכותיים יותר בתחום הקפה לישראל, עברתי לכל מיני סוגים שונים של קפה. גם בתי קפה אהבתי עוד מילדות, אם בגלל המשקה עצמו ואם בגלל האווירה שתמיד גרמה לי להרגיש במקום הכי נכון. 

ואז הגעתי לפריז והקפה, איך לומר, לא משהו. אז נכון, כשיושבים בביסטרו בלב המארה ומתבוננים על התאטרון של החיים הקפה הוא רק תירוץ, אבל כשגרים בעיר ולא רק מבקרים בה לכמה ימים, רוצים קפה איכותי. יש פער גדול בין איכות האוכל, ריבוי המסעדות, בוטיקי המתוקים והשוקולד, לבין איכות הקפה בפריז. נדמה שבמקום כזה גם הקפה צריך להיות הטוב ביותר, וקשה לקבל את העובדה שההפך הוא הנכון. כמעט בכל סיור אני פוגשת מאוכזבי קפה שמבקשים המלצות לקפה "נורמלי" ולשמחתי היום אני כבר יכולה לסייע להם.

בשנים האחרונות נפתחים בפריז בתי קפה מהזן החדש, כאלה שאפשר לשתות בהם קפה העשוי מפולים איכותיים, שנעשה במכונת איכותית על ידי בריסטה שיודע איך לטפל בכל רכיבי המנה. לא מדובר בעניין של מה בכך, כל מי שישב בביסטרו פריזאי הרגיש את הקפה השרוף, את ה"חלב" ללא טעם של חלב (כדאי שתדעו שבביסטרואים החלב הוא עמיד) ואת הקצף המוזר עם אבקת הקקאו מעל, כמובן שעל חלב רזה, סויה או דומיהם הצרפתים לא ממש שמעו. בתי הקפה החדשים נמצאים בדרך כלל בשכונות בהם מרוכזים צעירים וסטודנטים, הם אלה שבדרך כלל מחפשים את הקפה האיכותי ואת המקום שבו אפשר לפתוח את המחשב הנייד ולעבוד.

לפעמים הזילוף הוא רק תירוץ (צילום: שרון היינריך)
ואם קפה, אז מבחינתי השילוב המושלם בקינוחים הוא שוקולד וקפה. שני העולמות האלה כל כך דומים ולכן המפגש ביניהם מרגש אותי בכל פעם מחדש. הפעם בחרתי לרקוח טארט מלבני עשוי מבסיס של עוגיות שוקולד ומלח מפוררות, מעליו גנאש שוקולד מריר עם קפה ומעל הכל זילופים של קרם מסקרפונה קפה. חותכים למלבנים ומתענגים.

טארט שוקולד וקרם מסקרפונה קפה
תבנית מלבנית 11X35

חומרים:
בסיס עוגיות שוקולד עם מלח:
300 גרם עוגיות שוקולד עם מלח (ראו מתכון לעוגיות כאן)
100 גרם חמאה מומסת

גנאש שוקולד מריר קפה:
230 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 גרם שמנת מתוקה
כף קפה מגורען נמס

קרם מסקרפונה קפה:
200 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
200 גרם גבינת מסקרפונה
2 כפות קפה מגורען נמס + 2 כפות מים חמים מעורבבים ביחד למשחת קפה

הכנה:
בסיס עוגיות שוקולד עם מלח:
1. מפוררים את העוגיות, לא טוחנים, אלא מפוררים לפירורים גסים.
2. מערבבים עם חמאה מומסת.
3. משטחים את התערובת בתוך הרינג עד שמתקבלת שכבה אחידה וחלקה.
4. מכניסים למקרר לכשעה.

גנאש שוקולד מריר קפה:
5. מביאים שמנת וקפה לסף רתיחה.
6. יוצקים שמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים באמצעות מרית לקבלת גנאש חלק. 
7. יוצקים את הגנאש על תחתית העוגיות ובעזרת פלטה מדורגת או מרית משטחים אותו.

קרם מסקרפונה קפה:
8. מביאים שמנת לסף רתיחה
9. יוצקים שמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מכניסים למקרר לכשעה.
10. מערבבים גבינת מסקרפונה עם גנאש השוקולד, מוסיפים את משחת הקפה ומערבבים. מכניסים למקרר לשעתיים.
11. מוציאים את הקרם מהמקרר ומקציפים לקבלת קרם יציב מאוד (לא להתייאש, זה לוקח לעתים לא מעט זמן).
12. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בצורה הרצויה. אני בחרתי בזילופים בגדלים לא אחידים.

שומרים בקירור, מומלץ להוציא מהמקרר כמה דקות לפני ההגשה.

סכנת התמכרות (צילום: שרון היינריך)


שלכם
שרון

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق