שזיפים רבותי, שזיפים (צילום: שרון היינריך) |
למרות זאת, בשנים האחרונות אני מתחילה לחבב את הקונספט הזה של עונה חמה, אולי בגלל קוקטייל המונקו הצונן המוגש בכל ביסטרו (אם לא ניסיתם, חובה), אולי בגלל קרני השמש שיוצרות כוכבים מרצדים על הסיין, אולי בגלל חולצות הפסים של הצרפתים המבשרות את בוא הווקאנס ואולי בגלל שבפריז היאוש יותר נוח, אין דוז מדוז ואין קיץ קטסטרוף. אז נכון, כשהטמפרטורות עולות פריז הופכת למהבילה, דחוסה, חנוקה ריחנית (ולא במובן הטוב) אבל זה לכמה ימים ולא למספר חודשים.
אחד השלבים האהובים עלי (צילום: שרון היינריך) |
אז לכבוד הקיץ, החלטנו בחבורת "מבשלים ביחד" לרקוח לכם פרויקט מחמם לב ומצנן גוף, מלא בפירות עונתיים ובמתכונים נהדרים. מכיוון שאני מאוד אוהבת שזיפים ואני כל כך מחכה למיראבלים הקטנים, בנתיים רקחתי לכם טארט עם קרם שקדים, אגוזי פקאן ושזיפים סגולים. שילוב המרקמים והטעמים בטארט הזה אהוב עלי במיוחד, בצק פריך קראנצ'י ומתקתק ומעליו קרם שקדים רך ושזיפים עסיסיים שגם מעניקים חמיצות לכל הקינוח הקייצי הזה. כמובן שאת הפרי אפשר להחליף בכל פרי קייצי אחר שאתם אוהבים כמו משמשים או אפרסקים.
טארט קרם שקדים, פקאן ושזיפים
רינג/תבנית נמוכה בקוטר 20 ס"מ
חומרים:
בצק פריך:
170 גרם קמח רגיל
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות (עדיף קרה)
20 גרם אבקת שקדים
60 גרם אבקת סוכר
2 גרם מלח
30 גרם ביצים (כחצי ביצה תלוי בגודלה)
קרם שקדים:
90 גרם חמאה רכה מאוד (לא מומסת)
90 גרם סוכר דק
90 גרם אבקת שקדים
55 גרם ביצים (ביצה אחת בינונית)
10 גרם רום.
30 גרם אגוזי פקאן קלויים (ללא מלח) חתוכים גס
כ 12-13 שזיפים עגולים (אני מעדיפה את הסגולים הקשים), מגולענים, חצויים לשניים.
הכנה:30 גרם אגוזי פקאן קלויים (ללא מלח) חתוכים גס
כ 12-13 שזיפים עגולים (אני מעדיפה את הסגולים הקשים), מגולענים, חצויים לשניים.
לפני האפייה, כמה שאני אוהבת לסדר טארטים (צילום: שרון היינריך) |
בצק פריך:
1. בקערה שמים קמח וחמאה. מפוררים את החמאה עם הקמח, ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית.
2. מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר את המרכיבים ביחד לתערובת חולית.
3. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית, לשים עד לקבלת בצק אחיד (לשים כמה שפחות). מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
4. באמצעות מערוך, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3 מ"מ.
5. מניחים את עלה הבצק בתוך רינג המונח על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מהדקים את הבצק לרינג ומסירים שאריות באמצעות סכין. מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, או יוצרים פסים דקים באמצעות סכין כדי שלא יתנפח באפייה.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות צלזיוס ל 10 דקות. מוציאים ומצננים בטמפ' החדר.
קרם שקדים:
7. באמצעות מטרפה ידנית או מיקסר, מקציפים חמאה, סוכר ואבקת שקדים. מוסיפים ביצים ואלכוהול ומערבבים עם מרית (לא בהקצפה). מוסיפים את שברי אגוזי הפקאן ומערבבים.
8. אחרי שהקלתית התקררה, מורחים עליה את קרם השקדים, כך שתווצר שכבה עבה של קרם שקדים.
9. מניחים מעל קרם השקדים את חצאי השזיפים כשהם שעונים אחד על השני בצורה מעגלית. אין צורך להשקיע אותם מאוד בתוך הקרם, הוא בכל מקרה יעטוף אותם קלות באפייה.
10. מכניסים את הטארט לתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות צלזיוס לכ 30 דקות, עד שפני הטארט מזהיבים והוא יציב. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
קיץ שמח!
שלכם
שרון
קיץ שמח!
שלכם
שרון
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق