אין כמו סל של שוק פריזאי (צילום: שרון היינריך) |
גם הפרחים טריים טריים (צילום: שרון היינריך) |
עוצרות בביסטרו השכונתי (צילום: שרון היינריך) |
סלק מבושל טרי, רק לחתוך ולתבל (צילום: שרון היינריך) |
ואחרי הגבינות אנחנו עוברות דרך הביסטרו השכונתי, מברכות לשלום את החברים העובדים במקום ומגיעות אל השוק השכונתי שלנו MARCHE DE GRENELLE. לכל פריזאי יש את השוק "שלו", זה שהוא מכיר היטב כל דוכן בו, מקיים שיחות קצרות עם הרוכלים ויודע בדיוק מה יקנה אצל כל אחד מהם. שוק גרנל הוא אחד השווקים המיוחדים בפריז, יש בו מגוון גדול מאוד של דוכנים נהדרים, ובכלל זה פירות וירקות, פרחים מקסימים, בשר, דגים ופירות ים, גבינות, פירות יבשים, ביצים ואפילו אוכל מוכן שריחו ממלא את כל השוק. גם המבנה שלו מיוחד, מצד אחד הוא פתוח ומצד שני מקורה משום שנמצא מתחת למסילת המטרו של קו 6 שחלקה נמצא מחוץ לאדמה, מה שהופך אותו לאטרקטיבי ביותר בימים גשומים.
ביצי חופש מושלמות לאומלט (צילום: שרון היינריך) |
מוכנים? (צילום: שרון היינריך) |
מרק דלעת ערמונים, ירקות כתומים ויין לבן/גלי הדרי
חומרים:
לציר ירקות:
3 ליטר מים (רצוי מינרלים)
1 כרישה חתוכה גס (החלק הלבן)
1 גזר חתוך גס
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
1 בצל שאלוט חתוך לרבעים
בוקה גרני (קושרים את כל עשבי התיבול ביחד עם חוט בישול): 4 גבעולי סלרי (החלק העליון עם העלים), 4 גבעולי פטרוזיליה, 4 גבעולי טימין, 2 עלי דפנה
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
למרק:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ גס
1 בצל שאלוט קצוץ גס
2 כרישות חתוכות גס (החלק הלבן)
3 שיני שום קצוצות גס
כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
1 בטטה חתוכה גס
2 גזרים חתוכים גס
דלעת ערמונים בינונית חתוכה גס
400 גרם דלעת/דלורית חתוכה גס
1/2 כוס יין לבן יבש
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט
ציר ירקות
ערמונים קלויים או ערמונים בוואקום
כמעט מוכן (צילום: שרון היינריך) |
הכנה:
ציר ירקות:
מכניסים את כל הרכיבים לסיר, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש נמוכה כשהסיר מכוסה חלקית.
מסירים מהאש, מצננים ומסננים את הציר.
מכניסים את הציר המסונן למקרר לשעתיים (מומלץ, לא חובה).
מרק:
בסיר גדול מטגנים קלות בצל עם שמן זית, מוסיפים את השאלוט וממשיכים לטגן. מוסיפים כרישה, שום וג'ינג'ר ומטגנים מעט. מוסיפים שורש פטרוזיליה, בטטה, גזר, דלעת ערמונים, דלעת/דלורית ומערבבים.
מוסיפים את היין ומאדים כ 5 דקות
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את ציר הירקות עד גובה הירקות בסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 40 דקות כשהסיר מכוסה חלקית.
מסירים מהאש וטוחנים בזהירות באמצעות מוט בלנדר או מעבד מזון, טועמים ומתקנים טעמים.
הגשה:
יוצקים מרק לקעריות, מפזרים ערמונים קלויים מעל או פרוסות דקות של גבינת עזים.
ניתן להגיש עם קלי של בגט וגבינת עזים.
יכולה לגמור סיר שלם של הקסם הזה (צילום: שרון היינריך) |
כתובות:
BOULANGERIE ALSACIENNE
18 Boulevard de Grenelle
75015 Paris
שעות פתיחה: ראשון 07:30-19:00, שני 07:00-20:00, רביעי עד שבת 07:00-20:00
מטרו: DUPLEIX
75015 Paris
שעות פתיחה: ראשון 07:30-19:00, שני 07:00-20:00, רביעי עד שבת 07:00-20:00
מטרו: DUPLEIX
LAURENT DUBOIS
2 rue de Lourmel
75015 Paris
שעות פתיחה: שלישי עד שבת 09:00-20:00, ראשון 09:00-13:00
מטרו: DUPLEIX
שוק GRENELLE
לאורך בולברד גרנל בין תחנות המטרו DUPLEIX ו LA MOTTE PICQUET GRENELLE
שעות פתיחה: רביעי וראשון 08:00-13:30
שלכם
שרון