Pages

.

העוגה שמגרדים, שוקולד, אגוזים וקצפת

הכינו את הכפות, אתם הולכים לגרד (צילום: שרון היינריך)
כשאמא הייתה מודיעה לנו שביום שבת בערב יגיעו החברות שלה לשחק ברידג' לא היו מאושרים מאתנו. לא כי ברידג' עניין אותנו, אלא משום שביקור הגברות בבית היה קשור באופן ישיר למצאי שאריות המאכלים במטבח ביום שלאחר מכן. פיצוחים מיוחדים, סלט שעועית עם טונה שאמא למדה להכין בבולוניה, מיני מאפים משמינים והמלכה של הערב, העוגה שמגרדים. כך היינו קוראים לעוגה הזו שליוותה אותנו כל הילדות ושבשבילה היינו מוכנים לסבול את ההכרזות הלא מובנות בשפת המשחק ולאחר מכן את הוויכוחים הקולניים בין הזוגות. 

מאכל ילדות, זה הנושא שהצעתי לפרויקט המופלא "מבשלים ביחד". פה אחד החליטו חברי הפרויקט הנהדר הזה לאמץ את הנושא וכל אחד מאתנו בחר להכין מאכל או קינוח שליווה אותנו בילדותנו. אז כמו שכבר הבנתם, אני בחרתי את העוגה שמגרדים, שכבה של מעין בראוני שוקולד עם אגוזי מלך שחלק ממנה לא אופים ומהווה עוד שכבה של קרם שוקולד מעל הבראוני ומעל כל זה קצפת מתוקה קלות עם תלתלי שוקולד.

שלב הפודרה (צילום: שרון היינריך)

ההיילייט של העוגה הזו היה שהיא תמיד תמיד נדבקה לתבנית. אין לי מושג מדוע, אבל היא פשוט סרבה לצאת ממנה באופן חלק, אולי אמא עשתה זאת בכוונה אחרי שראתה שאנחנו כל כך מתלהבים מגירוד התחתית מהתבנית? וכך, בכל פעם שהוכנה העוגה, היינו יושבים סביב התבנית ומגרדים ממנה את שאריות התחתית שנשארו בה, אחרי שהוצאו ממנה כמה חתיכות. קשה לתאר את התענוג, היה בטקס הזה מעין אושר צרוף משולב בשוקולד ובאגוזים ובעיקר בחטא גדול של יישור עוד ועוד מהעוגה כדי שתיחשף עוד שכבה לגרד...

כדאי לכם מאוד להכנס לכאן ולקבל את כל מתכוני פרויקט זכרון ילדות של "מבשלים ביחד".

ומה זכרון הילדות שלכם? (צילומים: כל משתתפי הפרויקט)


העוגה שמגרדים - עוגת שוקולד, אגוזים וקצפת
תבנית בגודל (30X23)
*כמובן שאפשר להכין את העוגה בתבנית משומנת היטב ומרופדת בנייר אפייה ואז היא תצא באופן חלק :-)

חומרים:
300 גרם חמאה רכה מאוד (לא מומסת)
200 גרם סוכר
6 ביצים גודל L
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
200 גרם שוקולד מריר איכותי (אני עשיתי שימוש ב 66%)

350 גרם שמנת מתוקה + 3 כפות סוכר
שוקולד מריר מגורר

כל כך פשוטה וכל כך טעימה (צילום: שרון היינריך)


אם אתם אוהבים מתוק (וכנראה שאתם ממש אוהבים אם אתם כאן) הצטרפו אלי גם לאינסטגרם

הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים חמאה עם סוכר וביצים. ניתן לערבב באמצעות מטרפה ידנית, מיקסר ידני או מיקסר. אין צורך בהקצפה, הרעיון הוא להגיע לתערובת אחידה.
2. ממסים שוקולד על בן מארי או במיקרו גל. לאחר שהשוקולד הצטנן קלות, מאחדים אותו עם תערובת הביצים והחמאה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת לשני חלקים.
3. לחלק הראשון של התערובת מוסיפים אגוזים, מערבבים, משטחים על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, עד שהשכבה יציבה ויבשה יחסית (כ 30 דקות).
4. לאחר שהעוגה הצטננה, מורחים עליה את החלק השני של תערובת השוקולד ומכניסים למקרר.
5. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מצפים את העוגה.
6. זורים מעל הקצפת תלתלי שוקולד.
7. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות, מגישים ומגרדים :-)

*טיפ לחוששים מביצים טריות - אני מקבלת שאלות רבות לגבי חציו של הקרם שאינו נאפה. כן, יש בו ביצים חיות, ואני באופן אישי אינני חוששת מכך. עם זאת, אני מודעת לעובדה שרבים מכם לא אוכלים ביצים חיות. לכן, אפשר פשוט לאפות ביחד את כל התערובת, כך שלא יתקבלו 3 מרקמים שונים (תחתית, קרם לא אפוי וקצפת) אלא רק שניים. לדעתי זה פוגם מעט בעוגה, אבל זה פתרון הולם למי שלא מעוניין בביצים חיות בעוגה.

סכנת נפשות בתבנית (צילום: שרון היינריך)

שלכם
שרון

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق