מון בלאן של דומיניק אנסל, חובה לטעום (צילום: שרון היינריך) |
ולפני טוקיו היינו באוסקה, קיוטו, קאנאזוואה וטאקאיאמה, כנסו לחלק הראשון של מסע המתוקים ביפן.
קפה כחול חזק
אל בית הקפה הזה הגענו בדרכנו למסע פטיסרי באזור אומוטסנדו ואוימה היוקרתיים. כאן המקום לטיפ קטן, כאשר מחפשים כתובת מסוימת, מסעדה, חנות, בית קפה וכו, לא תמיד המקומות נמצאים ממש על הרחוב, לעתים צריך לעלות במדרגות, להיכנס לבניין בן כמה קומות ולעלות במעלית, או להיכנס לתוך פסאז' סמוי מן העין שבו יש עולם שלם. הרימו את העיניים היכנסו לבניין, אם יש לכם כתובת מדויקת רוב הסיכויים שגם אם אתם לא רואים ישר את המקום, הוא שם. כזה הוא הסניף של בית הקפה המדליק הזה, נמצא בקומה מעל קומת הרחוב ותזהו אותו באמצעות הלוגו שלו, בקבוק כחול.
בית הקפה "בקבוק כחול" הוא חלק מרשת של בתי קפה שנולדה בכלל באוקלנד, קליפורניה בתחילת שנות ה 2000. כיום יש להם סניפים בארצות הברית וביפן (טוקיו וקיוטו) בה יפתחו עוד סניפים לפי קצב ההתפתחות שלהם במדינה. העיצוב של המקום נקי ונעים, חלל גדול מאוד באופן יחסי, כמה מתחמי ישיבה ומתחם עבודה גדול לבריסטות. המקום הזה הוא חלק מסצינת הקופי שופס המעולים שנפתחים ביפן, דוגמת הקפה המשובח ליד יער הבמבוקים בקיוטו, עליו המלצתי בחלק הראשון של סיקור המסע ליפן.
טעמנו את הקפה שלהם כמה פעמים בסניפים שונים והטעם היה מעולה ואחיד, הבריסטות מקצועיים ומשקיעים בכל כוס קפה כאילו הייתה שעון רולקס יוקרתי (לעתים זה קצת מתיש מבחינת המתנה). העוגות הבחושות והעוגיות שטעמנו לצד הקפה סבירות, לא יותר מזה.
תזהו אותו לפי ההבקבוק הכחול (צילום: שרון היינריך) |
סצנת הקפה האיכותי ביפן הולכת ומתפתחת (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Blue Bottle Coffee
כתובת: 3-13-14 Minamiaoyama Minato-ku, Tokyo 107-0062
שעות פתיחה: 08:00-19:00 (כל השבוע)
אמריקאי, צרפתי ויפני
נשמע כמו התחלה של בדיחה, אבל בעצם מדובר בחנות של השף פטיסייר דומיניק אנסל בטוקיו. אנסל מוכר לכם בעיקר בעקבות המצאת הקרונאט שכבש את ארצות הברית בסערה. אנסל הפך לכוכב בין לילה כשהיצירה החדשה שלו כיכבה בכל תכנית אירוח ואנשים רבים המתינו (ועדיין ממתינים) שעות בתור כדי לשים יד על יחידה אחת של מאפה משולב קרואסון ודונאט.
השף הצרפתי שכבש את לב האמריקאים החליט שגם היפנים, שידועים כאוהבי טרנדים, צריכים להכיר את הקרונאט שלו. את חנות הדגל שלו הוא פתח באזור אומטוסנדו, "השאנז אליזה" של טוקיו, אך ברחוב צדדי שהוביל אותנו אל שכונה מופלאה ומיוחדת, שונה כל כך מהרחוב הסואן וההמוני שנמצא 3 דקות הליכה ממנה. אנסל מצטרף לשורה של שף פטיסיירים ומותגים צרפתיים הפותחים ביפן עוד ועוד חנויות ומביאים אל היפנים את התרבות הצרפתית שהם כל כך אוהבים.
בבוטיק הקינוחים אפשר ליהנות ממגוון גדול של מאפים, קינוחים ומשקאות, אפשר לקחת או לשבת במקום. אנחנו טעמנו כמה קינוחים ומאפים וביניהם את הקרונאט. אם אתם מגיעים בעונת הערמונים, מומלץ לנסות את המון בלאן קסיס של אנסל, עשוי בצורה מדויקת ועדין מאוד בטעמים. גם קינוח קיפוד השוקולד טעים מאוד, את ההתלהבות מהקרונאט לא ממש הבנתי, אבל כנראה שעם טרנדים אי אפשר להתווכח.
מאפה ערמונים מדהים (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Dominique Ansel Bakery
כתובת: Chome-7-14 Jingumae, Shibuya, Tokyo 150-0001 5
שעות פתיחה: 10:00-19:00 (כל השבוע)
הפטיסרי הקסומה של טוטורו
יש מקומות כאלה שכשאני מגיעה אליהם הלב שלי מסמן לי שזה זה המקום שלי. בין כל הפטיסרי המודרניות וחנויות הממתקים היפניים המסורתיים, יש גם מקומות שניתן למצוא רק אחרי מחקר מעמיק. כזו היא הפטיסרי של TOTORO, אותה דמות מצוירת מהסרט המפורסם שהיפנים כל כך אוהבים, וגם אנחנו. הדרך אל המקום הזה מרגישה כאילו נלקחה מספר אגדות, שביל ארוך מוביל אליו ובאחת ההתפתלויות שלו הוא מגיח.
בית קטן עם צמחיה מסביבו, שכמעט מכסה אותו, מקבל את פני הלקוחות. בקומת הכניסה דלפק בו מונחים מאות טוטורואים קטנים במילויים שונים, מאחורי הדלפק המעבדה בה עמלים על הכנת עוד ועוד דמויות. מדובר בעצם בחנות מונו פרודקט, קרי מוצר אחד עליו עושים מגוון וריאציות. הדמויות עצמן עשויות מבצק רבוך, ממש כמו פחזנית, וכל אחד מהן ממולאת במילוי אחר. מדהים לראות את עובדי המעבדה יושבים מול מגשים עמוסי טוטורואים ומדביקים להם עיניים ואף, כובעים ועלים, נותנים להם חיים.
טוטוראים מתוקים ממתינים בקופסא עם קרחונים (צילום: שרון היינריך) |
מעניקים חיים לטוטורו (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Shirohige's Cream Puff Factory, לכו אחרי השלטים עליהם רשום TOLO, שם בית הקפה שנמצא מעל חנות המתוקים.
שם המקום: Shiro Hige
כתובת: Chome-3-1 Daita, Setagaya, Tokyo 155-0033 5
שעות פתיחה: 10:30-19:00 (כל השבוע למעט יום שלישי)
היפנים מעריצים פנקייקים, הם פשוט אוהבים אותם בכל צורה אפשרית ובעיקר כשהם מגיעים עגולים, קטנים יחסית ותפוחים מאוד. בניגוד לפנקייקים המערביים, אלו היפנים הם בדרך כלל עבים מאוד, אווריריים ועסיסיים והם מוגשים עם מגוון גדול של תוספות, קצפות, פירות וסירופים. אחת ההמלצות שאפשר למצוא בכל מקום ברשת בנושא פנקייקים, היא אלו הנמכרים בשכונה הצבעונית הרג'וקו. עשו לעצמכם טובה ודלגו עליהם, הנה שתי המלצות למקומות מטריפים לאכול בהם פנקייקים מהטובים ביותר בטוקיו.
FLIPPER'S הוא מקום אליו מגיעים לאכול רק פנקייקים, מלוחים או מתוקים. המלוחים הם פנקייקים המזכירים במראה את אלו המערביים והם מגיעים עם מגוון תוספות כמו אבוקדו וסלמון, בייקון וביצה ועוד. המתוקים, תפוחים ועסיסיים הם אלה שהיו לדעתי הטובים ביותר. טעמנו את זה עם הקצפת ופירות העונה והוא היה פשוט נפלא.
גם הוא ממתין לפנקייק (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Flipper's
כתובת: 2-26-20 Kitazawa | 1f, Setagaya 155-0031, Tokyo
שעות פתיחה: 11:00-20:00 (כל השבוע)
הפנקייק המושלם של פליפרס, ראו את העובי (צילום: שרון היינריך) |
AOYAMA GARDEN הוא בית קפה של היפים והאמיצים של טוקיו, אלה שמוכנים להמתין שעה לשולחן ולשלם על פנקייק לא מעט כסף, אבל איזה פנקייק. המקום נמצא באחת השכונות היוקרתיות של טוקיו ומגיעים אליו מכל רחבי העיר, אנחנו הגענו בסוף שבוע והמתנו מעל שעה למקום שלנו, האם היה שווה? כן, אבל יתכן שהגעה באמצע השבוע תחסוך לכם כמה דקות המתנה.
את הפנקייק ניתן להזמין בשני גדלים, מנה אחת או שתי מנות פנקייק. לדעתי מנה אחת מספיקה לגמרי, מדובר בפנקייק ענק המוגש עם חמאה, סירופ מייפל אמיתי המגיע בקנקן כסף כבד וניתן גם להזמין תוספות שונות. ללא ספק מדובר באחד הפנקייקים הטובים ביותר שטעמנו, אם אתם חובבי הז'אנר ההמתנה שווה במיוחד.
שם המקום: Ginza West Aoyama
![]() |
ללא ספק הטוב ביותר שטעמנו, שווה את ההמתנה (צילום: שרון היינריך) |
כתובת: Chome-22-10 Minamiaoyama, Minato, Tokyo 107-0062 1
שעות פתיחה:11:00 - 20:00 (כל השבוע)
לונה פארק של כלי בישול ואפייה
אם אתם חובבי מטבח אתם מוזמנים להקדיש כמה שעות לאזור הזה ולא פחות חשוב, להצטייד במזוודה ריקה. בכלל, כשאתם טסים ליפן השתדלו לקחת אתכם כמה שפחות בגדים, ציוד וכו', כל גרם חשוב וכמות הדברים שתרצו להביא מיפן אדירה ביחס למשקל שיהיה לכם. אני כבר חושבת על הטיסה הבאה ועל איך אני חוסכת עוד ועוד מקום כדי להביא עוד חומרי גלם וכלים מיפן.
רחוב קאפאבאשי, רק מלכתוב את השם של הרחוב הזה הלב שלי מתרחב. קרוב ל 200 חנויות של כלי בישול, ציוד אפייה, כלי הגשה, גאדג'טים למטבח, כלים יפניים, כלים מערביים, כל מה שאתם רק מעלים על דעתכם. לדעתי הרעיון במקום הזה הוא לאו דווקא המחירים, שהרי ברור שתיירים מגיעים אליו והמחירים בהתאם, אלא הריכוז האדיר של האפשרויות. כמובן שלצד הכלים הפרקטיים, תמצאו גם חנויות בהן רוכשים את היצירות המופלאות של מנות כמו סושי, ראמן וכו', שעשויות מפלסטיק ומשאר חומרים מיוחדים אותן מציגים בעלי המסעדות כדי להראות כיצד נראית כל מנה. בתפישתנו מדובר במשהו "זול" המזמן לנו חוויה תיירותית ולא איכותית ,אך ביפן התפישה אחרת וכמעט בכל מסעדה תפגשו את דגמי המנות שיוצגו לכם בכניסה.
קשה להמליץ מה לרכוש בכזה רחוב, כל אחד והדברים המעניינים אותו, אני למשל רכשתי תבניות של עוגות שיפון (מתכון כאן), חותכנים מעניינים לעוגיות ועוד. מה אני מצטערת שלא רכשתי? משולש להכנת אוניגירי, צ'ופסטיקס מיוחדים, עוד תבניות שיפון ועוד ועוד. מכאן אתם מבינים שכמה שלא תרכשו, תמיד תרצו עוד :-) הכי חשוב! אחרי הרכישות ברחוב שווה מאוד לחזור למלון לשים את הדברים, אז בנו לכם את היום כך שתוכלו לחזור עם הציוד למלון, אחרת זה די מעיק להיסחב אתו כל היום.
קשה לקבל החלטות (צילום: שרון היינריך) |
צ'ופ סטיקס, מישהו? (צילום:שרון היינריך) |
שם המקום: kappabashi kitchen town taitō tokyo
כתובת: 3 Chome-18-2 Matsugaya, Taitō, Tokyo 110-0036
שעות פתיחה: 10:00-17:00 (כל השבוע, חלק מהחנויות סגורות בראשון)
המאסטרו של הפטיסרי הצרפתית משגע את היפנים
מה לא נאמר על פייר ארמה, המלך של הפטיסרי הצרפתית המודרנית, זה שכולם נושאים את עיניהם אליו, מכתיב הטרנדים ומפתח הקולקציות. ארמה שמזוהה כל כך עם פריז הוא בן למשפחה של אופים מאלזס שמגיל צעיר נחשב למטאור בתחום. הוא עבד במקומות כמו לדורה ופושון בפריז וכשהחליט לפתוח מקום משלו פתח ב 1998 את החנות הראשונה שלו, לא בעיר האורות, אלא בטוקיו. מדובר בפרט טריוויה מעניין שלא רבים מכירים, אבל אפשר להבין מכאן שהקשר של ארמה ליפן התחיל כבר לפני שנים רבות. רק בשנת 2001 פתח ארמה את החנות הראשונה שלו ברחוב בונפארט בבירה הצרפתית ומאז המותג שלו רק הולך ומתרחב.
![]() |
שוקולד ויוזו, שילוב מושלם (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Pierre Herme Aoyama
כתובת: Chome-51-8 Jingūmae, Shibuya-ku, Tōkyō-to 150-0001 5
שעות פתיחה: 11:00-20:00 (כל השבוע)
המקום השני בו ביקרנו הוא הקסם האמיתי, CAFE DIOR BY PIERRE HERME. כמו שאפשר להבין מהשם מדובר בשיתוף פעולה בין מותג היוקרה Dior למעצב העל של עולם הפטיסרי, בתוך חנות הדגל של דיור בגינזה. בית הקפה נפתח באפריל 2017 בקומה החמישית של החנות ואם אתם לא יודעים שהוא שם אין דרך שתגלו זאת לבד. הרעיון העומד מאחורי בית הקפה הוא בדיוק הרעיון שעומד מאחורי חנות הקונספט המיוחדת שנפתחה לאחרונה בשאנז אליזה בפריז, חנות בה חברו יחד מותג הקוסמטיקה והבישום ל'אוקסיטן וארמה. יש קשר ישיר בראייתו של ארמה בין אופנה לקינוחים, בין בשמים לקינוחים, ולכן אך טבעי שהם ישולבו תחת אותה קורת גג.
דיור וארמה, שילוב מושלם (צילום: שרון היינריך) |
שעת התה של קפה דיור, ללא מילים (צילום: שרון היינריך) |
כתובת:
GINZA SIX House of Dior
4F A Bloc
Chuo-ku
104-0061 Tokyo
שעות פתיחה: 10:30-20:30 (כל השבוע)
אל המקום הזה הגענו ממש בטעות ואכלנו בו את הממתק היפני הטוב ביותר בכל הטיול. זה הכיף ביפן, לא משנה לאן תכנסו, תמיד תמצאו משהו חדש, מיוחד שיעורר לכם את כל החושים. ככה זה כשחוקרים מקום חדש, בעצם כל דבר נחווה כחוויה ראשונה ואין מרגש מזה.
מדובר בחנות ממתקים מסורתיים שבה אפשר לטעום מגוון קינוחים יפניים. מכיוון שהגענו בעונת הערמונים החלטנו לטעום את הקינוחים בהם משולב חומר הגלם העונתי הזה. בחרנו בצו'קומארון, מעין עיגול מצופה בשוקולד שבתוכו הובטח לנו ערמון. הצו'קו נעטף באריזה ייחודית ולקחנו אותו אתנו לדרך. כל כך הצטערנו שלא טעמנו במקום, או אולי עדיף שכך כי פשוט היינו אוכלות עוד ועוד ועוד. הקינוח הזה מורכב מערמון מסוכר בעדינות, מצופה במעין בצק של עוגה עדינה ומסביבו ציפוי שוקולד מריר. שילוב המרקמים נהדר, עובי השכבות מדויק והשילוב בין טעמי הערמון, העוגה והשוקולד מושלם.
בפעם הבאה שלנו בטוקיו, בטוח שננסה ממתקים נוספים הנמכרים במקום, אם ניסיתם ספרו לי מה טעמתם ואיך היה.
שם המקום: Ginza Fugetsudo
כתובת: Japan, 〒104-0061 Tokyo, Chūō, Ginza, 6丁目6−1
מדובר בחנות ממתקים מסורתיים שבה אפשר לטעום מגוון קינוחים יפניים. מכיוון שהגענו בעונת הערמונים החלטנו לטעום את הקינוחים בהם משולב חומר הגלם העונתי הזה. בחרנו בצו'קומארון, מעין עיגול מצופה בשוקולד שבתוכו הובטח לנו ערמון. הצו'קו נעטף באריזה ייחודית ולקחנו אותו אתנו לדרך. כל כך הצטערנו שלא טעמנו במקום, או אולי עדיף שכך כי פשוט היינו אוכלות עוד ועוד ועוד. הקינוח הזה מורכב מערמון מסוכר בעדינות, מצופה במעין בצק של עוגה עדינה ומסביבו ציפוי שוקולד מריר. שילוב המרקמים נהדר, עובי השכבות מדויק והשילוב בין טעמי הערמון, העוגה והשוקולד מושלם.
![]() |
אם היינו טועמות אותו במקום, היינו מצטיידות בעוד כמה וכמה וכמה יחידות (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Ginza Fugetsudo
כתובת: Japan, 〒104-0061 Tokyo, Chūō, Ginza, 6丁目6−1
שעות פתיחה: 11:30-19:00 (כל השבוע)
סוד בית התה הנעלם
לקח לנו דקות ארוכות למצוא את המקום הקסום הזה, בית תה נסתר, כמעט סודי שגם אסור לצלם בו. מדובר בעצם בחנות בה נמכרים ממתקים יפניים מסורתיים, שבצמוד אליה בית תה בו ניתן לשבת וליהנות משעת תה מיוחדת. בנסף לממתקים המיוחדים שניתן לרכוש במקום, האריזות בהן הם נארזים פשוט מרהיבות. כל ממתק נארז באריזה ייעודית והמוכרות דואגות לבדוק את השעה המדויקת בה הלקוח מתעתד לאכול את הקינוח, כדי לוודא שהוא יהיה טרי עד זמן הטעימה. אם השעה בה נוקב הלקוח לא מתאימה, יתכן שהלקוח יתקל בסרבנות מכירה.
אחרי התלבטות ובהייה ארוכה בלקוחות שבוחרים ממתקים וממתינים דקות ארוכות עד אריזה מושלמת של כל אחד מהם, בחרנו שני ממתקים מיוחדים. אחד היה מעין ממתק גדול יחסית, משעועית אדומה וערמונים, הוא הגיע עטוף בעלה ולכן סיקרן אותנו מאוד. השילוב של שני חומרי הגלם נהדר, המרקם מעט דחוס מדי אבל זה חלק ממנעד המרקמים של הממתקים המסורתיים שלא תמיד מוכרים לחך המערבי.
הממתק השני נחשב לאחד הטובים במקום והוא מורכב מאפרסמון שלם מיובש שבתוכו קרם חמאה קר מאוד. מדובר בממתק מעורר חושים, כל כך שונה ממה שאנחנו רגילים אליו, אם אתם מגיעים למקום והוא מוצע למכירה, אל תתלבטו ורכשו כמה יחידות, נדיר לשים עליו יד משום שהוא נמכר ביחידות ספורות.
מאחורי הוילון מסתתר קסם של מקום (צילום: שרון היינריך) |
סוד בית התה הנעלם (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Higashiya Ginza
כתובת: 1-7-7 Ginza | 2F POLA Ginza, Chuo 104-0061, Tokyo Prefecture
שעות פתיחה: 11:00-19:00 (כל השבוע)
הידמי סוגינו, פייר ארמה היפני
הידמי סוגינו הוא שף פטיסייר יפני שנבחר בשנת 2015 לשף פטיסייר הטוב ביותר באסיה. בשנת 1991 זכה בגביע העולם בפטיסרי עם נבחרת יפן ויש הנוהגים לכנות אותו פייר ארמה של יפן. סוגינו מפורסם מאוד בזכות הקינוחים המיוחדים שלו העשויים בטכניקות צרפתיות עם שילובים של טעמים צרפתיים ויפנים. קשה שלא להשוות את הויטרינה שלו לויטרינות בפריז ולמרות זאת הוא עדיין שומר על צורות מאוד בסיסיות וקלאסיות, הרבה פחות מתוחכמות מסצנת הקינוחים בעיר האורות.
החנות עצמה מעוצבת בצורה צנועה מאוד, ויטרינת קינוחים ומסביבה מדפים עם סוגים שונים של עוגיות, מרמלדות וריבות. בדרך כלל החנות עמוסה ובסופי שבוע התור משתרך גם מחוץ לחנות. קצב העבודה במקום איטי יחסית אז קחו נשימה והצטרפו לחוויה היפנית של המתנה לקינוח של סוגינו. אנחנו בחרנו שלושה קינוחים וכן כמה עוגיות שאספנו מהמדפים. מדהים לראות איך כל עוגייה ארוזה בנפרד כאילו הייתה תכשיט יוקרתי, כך הן גם נשמרות טריות וגם מהוות מתנות מקסימות שהיפנים אוהבים להעניק.
הקינוח הראשון שטעמנו היה טארט שוקולד קפה שהזכיר בטעמו את עוגת האופרה הצרפתית, השילוב של השוקולד והקפה נפלא והבצק הפריך עדין מאוד. קינוח נוסף שאהבנו מאוד הוא קינוח בצורת טיפה, צורה שכבר מזמן לא משמשת את השף פטיסיירים בפטיסרי הצרפתית המודרנית, אבל כאן הצורות פחות מתוחכמות. אם אתם מגיעים בעונת הערמונים אל תוותרו על הקינוח הזה המשלב ערמונים ורום בכמות נדיבה. גם העוגיות היו נפלאות, אהבנו ביותר את עוגיית השוקולד העסיסית עם הדובדבנים.
שוקולד וקפה, שילוב נהדר (צילום: שרון היינריך) |
אהבנו במיוחד את העוגיות (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Hidemi Sugino
כתובת: 3 Chome-6-17 Kyobashi, Chūō, Tokyo 104-0031
שעות פתיחה: שלישי עד שבת 11:00-19:00 (סגור ראשון ושני)
אל המקום הזה הגענו בעקבות אהבה לעוגות השיפון היפניות, אותן הכרנו בפטיסרי יפנית בפריז בה נמכרו רק עוגות מסוג זה. עוגת שיפון היא עוגה עדינה ואוורירית, נטולת חמאה, מה שהופך אותה לקלילה מאוד וספוגית. בדרך כלל נאפית העוגה בתבנית עגולה מיוחדת עם חור באמצע ורגליות מתכת שמזדקפות מהדפנות. הרגליות האלה ישמשו את האופים להפיכת העוגה לאחר אפייתה, כדי למנוע צניחה שלה אל תוך עצמה. היפנים אוהבים מאוד עוגות שיפון והן מגיעות בדרך כלל במגוון של טעמים וציפויים.
לה פמי הוא מקום שכונתי המציע סוגים שונים של עוגות שיפון הנאפות במקום במעבדה קטנה. ניתן לרכוש פרוסות, של עוגה, עוגות שלמות או לשבת במקום וליהנות מחתיכה גדולה של עוגה עם תה יפני. מגוון הטעמים משתנה בין עונה לעונה, אנחנו טעמנו פרוסת עוגת שיפון שוקולד וכן עוגת דלעת. העוגות היו עדינות מאוד בטעמן וכמעט לא מתוקות. אם אתם חובבי ז'אנר עוגות הספוג, שווה להגיע עד למקום הזה כדי לטעום לפחות אחת מהן.
מצטננת הפוכה כדי לשמור על הנפח (צילום: שרון היינריך) |
כנסו למתכון לעוגת שיפון שוקולד נפלאה.
שם המקום: Chiffon Cakes La Famille
כתובת: 3-4-6 Nishiikebukuro Toshima Tokyo
שעות פתיחה: 10:30-18:30 (כל השבוע)
מהפנטת, טוקיו (צילום: שרון היינריך) |
קומות גורמה בתי כלבו
בנוסף לכל חנויות המתוקים שהולכות ומתרבות בטוקיו, יש כמעט לכל מותג מוביל נציגות בקומות הגורמה של בתי הכלבו הגדולים, שגם הם לא מעטים. מדובר בקומה שלמה המוקדשת רק לאוכל ולמתוקים שחובבי הקולינריה יוכלו לבלות בה שעות ארוכות. לדעתי מדובר בפתרון נוח מאוד במקרה שאין זמן רב לשוטט בין חנויות מהסוג הזה ורוצים לראות כמה שיותר מותגים במקום אחד.
עוגת קסטלה שחובה עליכם לנסות, הטובה ביותר שטעמנו (צילום: שרון היינריך) |
אי אפשר להפסיק לקנות, חלק טעימים יותר, חלק פחות, כולם מרהיבים (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Isetan shinjuku
כתובת: Shinjuku-ku, Tokyo 160-0022 מס' 3-14-1
שעות פתיחה: 10:30-20:00 (כל השבוע)
דאיפוקו אישיגו, אל תגידו שלא אמרנו (צילום: שרון היינריך) |
דוכן הטאיאקי מהחלק הראשון של הכתבה
שם המקום: Taiyaki Wakaba
כתובת: 1-10 Wakaba Shinjuku-ku Tokyo
שעות פתיחה: שני עד שבת 09:00-17:00
![]() |
הטאיאקי הטוב ביותר שטעמנו ביפן (צילום: שרון היינריך) |
ועכשיו תודה והמלצה חשובה בנושא אוכל ביפן - תודה ענקית לגל ממליה מהבלוג המשובח "פתיתים" שמבחינתי הוא האורים והתומים בנושא אוכל ביפן. אני ממליצה לכם בחום רב לקרוא את כל הפוסטים שלו (ויש המונים) בנושא אוכל ביפן לפני שאתם טסים. קודם כל הוא יגביר לכם את החשק לטוס, למרות שכבר יש לכם חשק, הוא יגרום לכם להבין שכמה זמן שלא תהיו ביפן, תמיד תרצו עוד והכי חשוב הוא יעשה לכם סדר בכל הדבר העצום הזה שנקרא אוכל יפני. גל, תודה על כל הסיוע, לפני, בזמן אמת ואחרי, אתה יפני אמיתי, ששין או טו טה מויי דסקה. גוזיימס!
שלכם
שרון
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق