קיובאום, העוגה הטובה ביותר שטעמנו ביפן (צילום: שרון היינריך) |
זה לא פורים, אלה החיים עצמם (צילום: שרון היינריך) |
הטאיקי הטוב ביותר שטעמנו ביפן, הכתובת בחלק השני של המסע (צילום: שרון היינריך) |
![]() |
אחידות ודיוק, שם המשחק (צילום: שרון היינריך) |
אוסקה המחשמלת
אוסקה היא העיר הדרומית ביותר בה בקרנו ביפן, נחתנו בה ושהינו בה לילה אחד בלבד. רבים מדלגים עליה לאור השם שיצא לה ככזו שאין הרבה מה לראות בה. אז ביום אחד בהחלט לא הספקנו לראות הרבה ממנה, אבל הרגשנו שיש בה משהו מעניין מאוד ואין ספק שעוד נחזור אליה.
מכוונים תנועה באוסקה (צילום: שרון היינריך) |
אחד האזורים המדליקים ביותר בעיר הוא נמבה NAMBA, אזור הבנוי מרשת של פסאז'ים ורחובות עמוסי חנויות ומסעדות, אווירה מחשמלת וצעירים רבים היוצאים לבלות בו. באחד הפאסז'ים נמצא גן עדן לחובבי עוגות גבינה. במקום הקטן הזה מייצרים במהלך כל היום ללא הפסקה עוגות גבינה רוטטות ממש מול עיני הלקוחות. כנסו פנימה לתוך המקום ותוכלו לצפות בכל התהליך. ברגע שמגש של עוגות יוצא מהתנור (וזה קורה כל הזמן) העוגות מועברות לקדמת החנות שם מטביעים עליהן עם ברזל מלובן את סימן ההיכר של החנות.
אם אתם חובבי הז'אנר, אין מנוס (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Rikuro Ojisan no Mise Namba
כתובת: 3 Chome-2-28 Nanba, Chuo, Osaka, Osaka Prefecture 542-0076
שעות פתיחה: 09:30-21:30 (כל השבוע)
אווירה מחשמלת בנמבה (צילום: שרון היינריך) |
גומה דנגו, כדורים של אושר
ממש לא רחוק מעוגת הגבינה נמצא אחד המקומות שהכי אהבנו באוסקה, HORAI 551. במקום מוגשים מגוון מאכלים כשהמפורסם שבהם הוא מעין לחמניית באן ממולאת בבשר ובצל. בערבים התור ארוך ורבים מצטיידים בקופסאות של המעדן המשובח הזה שמיוצר ללא הפסקה במטבח אותו ניתן לראות מאחורי עמדת המכירה.
בתחום המתוקים ניסינו את כדורי הדנגו המטוגנים, מצופים בפנקו ושומשום וממולאים במחית שומשום שחור חמה. זה המקום היחיד בו ראינו את המעדן הזה ולא יכולנו להפסיק לאכול אותו. דנגו הם בעצם כדורים עשויים קמח אורז דביק, בעלי מרקם דביק וגמיש מוגזם שאני פחות מתחברת אליו, אבל באופן מפתיע כשהם הגיעו מטוגנים עם מלית חמה בתוכם התאהבתי בהם.
שם המקום: 551 HORAI
כתובת: 3 Chome-6-3 Nanba, Chuo, Osaka, Osaka Prefecture 542-0076
שעות פתיחה: 11:00-22:00 (כל השבוע)
![]() |
מוזר וכל כך טעים, נסו הכל הכל! (צילום: שרון היינריך) |
קומדיה של עוגיות
כשאתם משוטטים בפסאז'ים של נמבה חפשו את הדוכנים המייצרים במקום את העוגיות המדליקות האלה. עוגיות עשויות מבלילה דומה לזו של פנקייק, בצורה של קומיקאים יפנים, כל כך מתוקות במראה ונהדרות בטעם. נסו לעמוד ליד הדוכן כשמייצרים אותן ובקשו לרכוש עוגיות חמות, אי אפשר להפסיק לאכול אותן כשהן טריות.
עוגיות ממכרות, בקשו אותן חמות (צילום: שרון היינריך) |
קיוטו אהובתי
אחרי אוסקה המחשמלת הגענו לקיוטו אהובתי, מבחינתי העיר הקסומה ביותר בה בקרנו. עיר מלאה בניגודים של ישן וחדש, עטופה בהיסטוריה ובטבע, במקדשים ובקימונו ולצד זה מתפתחת, מלאה במקומות מודרניים, חנויות מקסימות ואנרגיות מחממות לב. קיוטו היא העיר בה הרגשתי את האיזון הזה שאני מחפשת בכל מקום אליו אני מגיעה. יש שיגידו שהיא משעממת או אטית מדי, בשבילי היא המקום אליו אני רוצה לחזור כשאני חושבת על יפן.
קימונו, מקדש ומצלמה (צילום: שרון היינריך) |
אל המקום הקסום הזה הגענו אחרי מחקר מעמיק, הוא לא נמצא באזור התיירותי וגם לא מגיעים אליו כמעט תיירים. בית קפה קטן וחמים בעיצוב יפני בו טעמנו את אחד הפנקייקים הטובים ביותר בטיול. מגוון של מנות מופיעות בתפריט, לא את כולן הצלחנו להבין, אז החלטנו להתבונן בצלחות של המקומיים ובחרנו את המנות שהכי סקרנו אותנו.
המנה הראשונה שהזמנו הייתה פנקייק עם מאצ'ה (אבקת תה ירוק יפני) שהוגש עם מחית אזוקי מתוקה וחמאה. קשה לתאר במילים את העדינות של הפנקייק ואת הרכות שלו, שילוב הטעמים של המאצ'ה, השעועית האדומה והחמאה היה נפלא. היפנים מתים על פנקייקים ואפשר למצוא אותם כמעט בכל מקום בכל מיני צורות, בטוקיו למשל המתנו שעתיים לפנקייק הטוב ביותר בעיר, ראו בחלק השני של המסע.
פנקייק מאצ'ה מעולה (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Umezono Café and Gallery
כתובת: 180 Fudocho, Nakagyo Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 604-8215,
שעות פתיחה: 11:30-19:00 (כל השבוע)
ווארבי מוצ'י, חובת ניסוי (צילום: שרון היינריך) |
גרגרי וניל יפנים
כשהתכוננו למסע ליפן היה לנו ברור שאנחנו לא הולכות לחפש פטיסרי צרפתית ביפן, כלומר גם, אבל בידיעה שזה לא יהיה אותו הדבר. חומרי הגלם שונים, מזג האוויר שונה, היוצרים שונים ובעיקר הטעמים אליהם הורגלו הלקוחות שונים. הקינוחים היפנים הם בדרך כלל באופן דרמטי מתוקים פחות מקינוחים מערביים, היפניים הורגלו לפחות מתוק. כיום, עם כניסת מוצרים מערביים אפשר לראות שינוי אבל עדיין פטיסרי צרפתית שנפתחת ביפן צריכה לעשות התאמה לטעמים המקומיים.
חללית קינוחים (צילום: שרון היינריך) |
קפה ומרנג, פרנקו-יפני (צילום: שרון היינריך) |
מבין הקינוחים בחרנו קינוח נפלא של קפה ומרנג שהיה מרהיב למראה והסתבר כטעים ביותר. את הקינוח ארזו לנו באריזה שכאילו נלקחה מחללית של נאס"א, ככה זה ביפן, רוצים שהקינוח יגיע הביתה בדיוק כמו שהוא יצא מהויטרינה. את הקינוח הניחו בתוך קופסת קרטון ולדפנות הפנימיות שלה הצמידו קרחונים, כן קרחונים! מיוחדים שישמרו על היצירה עד הגעתה לבית הלקוח. כמובן שיצאנו מהבוטיק וישר שלפנו את הקינוח לצילום, אבל החשיבה על כל פרט ופרט מעוררת הערכה. העוגיות היו פשוט מעולות, האהובה עלי הייתה עוגיית הסבלה עם הפרלינה שהייתה מתוקה מלוחה ופרלינה אגוזי הלוז היה נהדר.
אחד המקומות המעניינים ביותר (צילום: שרון היינריך) |
כתובת: kagiyamachi ainomachitoori nijosagaru nakagyouku kyoto 486
שעות פתיחה: חמישי עד שני 10:30-18:00 (שלישי ורביעי סגור)
שומשום שחור בשוק נישקי
נישקי מרקט הוא שוק האוכל של קיוטו, אני יכולה ללכת בו הלוך חזור בלי הפסקה ובכל פעם למצוא דוכן אחר שלא שמתי לב אליו. מדובר בשוק בינוני בגודלו, עמוס בדוכני אוכל יפני מסוגים שונים, במיוחד אוכל רחוב אך גם דוכני תבלינים, חמוצים יפנים, מתוקים, קרקרים מיוחדים וחנות אחת קסומה של שומשום שחור.
קרקרים בעבודת יד בנישקי מרקט (צילום: שרון היינריך) |
שומשום שחור, כמה טעים (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Gomafuku-do
כתובת: 604-8053 (Kyoto Prefecture, Kyoto, 中京区錦小路通麩屋町東入鍛冶屋町205番地 (Nishiki Market Kyoto
שעות פתיחה: 10:00-18:00 (כל השבוע למעט ראשון)
אם אתם אוהבים עוגות גבינה אתם חייבים לבקר לפחות פעם אחת ב BAKE CHEESE TART. מדובר בחנות קונספט מיוחדת במינה, המעוצבת כמו משטח גדול של לגו, עליו מונחים הקינוחים. הרעיון הזה של חנות קינוחים מעוצבת בצורה מודרנית ומדליקה הוא דבר די חדש ביפן. בדרך כלל חנויות הממתקים היפניים צנועות מאוד בעיצובן, הרבה עץ, נייר אורז וקווים ישרים.
לגו ועוגת גבינה (צילום: שרון היינריך) |
https://cheesetart.com/en/shop/
קיוטו וקימונו, כמו חומוס וגרגרים (צילום: שרון היינריך) |
שוקולד וקימונו
אם אתם נמצאים בקיוטו ביום ראשון תוכלו לחזות באחד המראות היפים ביותר בעיר. המוני נשים וגברים לבושים בקימונו המסורתי שלהם ובכפכפים המיוחדים, מסתובבים להם כמו בובות יפניות ברחובות ובחנויות, נהנים מבראנצ' מסורתי או מערבי, מארוחה טעימה, מבלים בילוי של סופ"ש. לנו נראה הדבר כאילו מדובר בפורים, עבורם מדובר בבגדי השבת החגיגיים והם כל כך יפים. כל אחד והצבעים שלו, הדוגמאות, התיקים שמתאימים לכל ה"פיט" סיכות הראש, הגרביים, הכפכפים, כל פריט נבחר בקפידה.
המקום הכי טוב בעיר לצוד קימונו וגלידה ביחד (צילום: שרון היינריך) |
![]() |
לא השוקולד הטוב ביותר, אבל היפה ביותר (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: BEL AMER
כתובת: Ginkakuji-cho, Sakyo-ku, KYOTO 75-1
שעות פתיחה: 09:30-18:00 (כל השבוע)
שלכת ביפן, אין לתאר (צילום: שרון היינריך) |
שוקולד ופריז
ממש לא רחוק מהשוקולד והקימונו נמצא אחד המקומות הצרפתיים ביותר בקיוטו, בר השוקולד של ז'אן-פול אבה, אחד השוקולטיירים הטובים ביותר בצרפת, בעל תואר ה MOF (בעל מלאכת היד הטוב ביותר). לאבה יש אהבה גדולה ליפן תרתי משמע, אשתו היא יפנית והוא מרגיש קרבה עזה לתרבות המקומית. כששוחחתי עמו לפני הנסיעה ליפן הוא הבהיר לי שאני חייבת לבקר בבר השוקולד שלו בקיוטו משום שמבחינתו מדובר במקום המפגיש בצורה מרתקת את התרבות הצרפתית והיפנית.
טרטין עם שוקולד ומיסו, גאוני (צילום: שרון היינריך) |
בנוסף לקינוחים השוקולדיים המפורסמים של אבה אותם ניתן למצוא גם בפריז, רקח השף גם כמה קינוחים ייחודיים לקהל היפני. קינוח מוס שוקולד עם מיסו לבן (מאפיין את קיוטו) הוא אחד הקינוחים הטעימים שטעמנו ביפן, כמו גם טרטין השוקולד של אבה המוגש כפרוסת לחם עליה ממרח שוקולד אמיתי עם מיסו לבן. עוד קינוח נהדר הוא MOF2016 העשוי מביסקוויט שוקולד, קרם שאנטיי, ערמונים ושוקולד מריר משובח.
קינוח ייחודי ליפן, MOF2016 מושלם (צילום: שרון היינריך) |
כתובת: Nakanomachi, 3jo Dori, Tomikoji Higashiiru, Nakagyo-ku Kyoto 27
פתוח: 10:00-20:00 (כל השבוע)
טוב, מעולם לא המלצתי על סטארבקס, פשוט משום שאני לא מתחברת לרשתות הגדולות האלה ולא נראה לי שצריך להסביר מדוע. הפעם אני חורגת ממנהגי וממליצה לבקר, ולו רק כדי לראות, את סניף הסטארבקס המיוחד כל כך שנפתח בקרבת "מקדש המים הטהורים", באחד האזורים הכי יפים של קיוטו.
לא מאמינה שאני עושה את זה, אבל לכו לסטארבקס! (צילום: שרון היינריך) |
כן, אתם רואים נכון, סטארבקס קיוטו סטייל (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Starbucks Coffee Kyoto Ninenzaka (שם המקדש קיומיזודרה - kiyomizu-dera temple)
כתובת: Kyōto-shi, Higashiyama-ku, Masuyachō 605-0826
שעות פתיחה: 08:00-20:00 (כל השבוע)
אם יש דבר שאני ממש מתרה בכם לאכול בקיוטו בתחום המתוקים הוא הקיובאום (Kyobaum). מדובר בעוגה שהיא וריאציה לעוגת הבאומקוכן הגרמנית הנאיפת בצורת טבעות ספירלה על מוט, כאילו ליפפו שכבות של עוגת שיפון עדינה בצורה מעגלית אחת על השנייה. כאשר מסירים את העוגה מהמוט וחותכים ממנה יחידת עוגה שלמה, הרי שהטבעות נחשפות והצורה שלה פשוט מהפנטת.
בנוסף לעוגה השלמה שאתם יכולים לקנות, נסו את חתיכות הקיובאום עם הקצפת (צילום: שרון היינריך) |
כל כך טעים, קשה להפסיק לאכול (צילום: שרון היינריך) |
את הקיובאום קנינו באחד הסניפים של המותג, בעליה ל"מקדש המים הטהורים" בה גם ניתן לטעום מוצרים אחרים של החברה כמו בראוניז, עוגיות ועוד. בחלק הפנימי של החנות יש בית קפה קטן בו ניתן להזמין מנות שונות, אחת מהן היא קונוס עם כמה חתיכות עוגה וקצפת עדינה. שחיתות בדרך למקדש.
בכל עונה מתחלפת הקופסא, הבו לי אחת (צילום: שרון היינריך) |
http://kyobaum.shop/
שוקולד באריזות עץ
ממש לא רחוק מחנות הקיובאום ישנו סניף של חנות השוקולד MALEBRANCHE בה אפשר למצוא מגוון גדול של עוגיות ושוקולדים. המוצר שהקסים אותנו במיוחד הן אריזות השוקולד המיוחדות העשויות שני משטחי עץ קטנים ביניהם מונחת טבלת שוקולד מיוחדת המורכבת מריבועי שוקולד קטנים, כל טבלה בטעם אחר.
שתי פלטות קטנות של עץ הן אריזת שוקולד לגיטימית (צילום: שרון היינריך) |
טבלאות שוקולד כמו שרק יפנים יודעים (צילום: שרון היינריך) |
כתובת: 〒605-0862, 256 Kiyomizu 2-chome, Higashiyama Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture
שעות פתיחה: 09:00-18:00 (כל השבוע)
מונטה קרלו בתחנת קיוטו
אחד המקומות המיוחדים ביותר בהם בקרנו בקיוטו הוא בית התה SARYO TSUJIRI בתחנת הרכבת המרכזית של קיוטו, בתוך בית כלבו יוקרתי. המקום הוא חלק ממותג התה הירוק המשובח GION TSUJIRI המתמחה בתה ירוק יפני באיכות גבוהה ביותר.
המתנו כמעט שעה בתור (נחשב למעט באופן יחסי) לפני שהושיבו אותנו ליד אחד השולחנות המשקיפים אל רחובות קיוטו, מהקומה השישית של בית הכלבו. אל השולחן הגיעו שני תפריטים, האחד ביפנית והשני באנגלית וגם שתי כוסות תה ירוק נפלא. גולת הכותרת של המקום, הסיבה בגללה מגיעים אליו, הוא מגוון מנות הפרפה המוגשות בו. הפרפה הוא גביע זכוכית מונטה קרלו סטייל, בו רכיבים רבים שביחד מורכבים למנה שקשה לתאר במילים.
אחד הקינוחים הטובים ביותר שאכלנו ביפן (צילום: שרון היינריך) |
גם אם יש תור, אל תתייאשו, זה שווה את זה (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Saryo Tsujiri
כתובת: 901 Higashishiokojicho, Shimogyo-ku, Kyoto 600-8216
שעות פתיחה: 10:00-20:00 (כל השבוע)
*ממוקם בתוך בית הכלבו ISETANבמבוקפה - % ARABICA
אחד היעדים המרתקים ביותר לטיול טבע בקיוטו הוא יער הבמבוקים, הנמצא באזור אראשייאמה. לדעתי מדובר באחד השיאים של הביקור בקיוטו, אזור מדהים ביופיו המשלב הרים ומים, יער קופים ויער במבוקים, מקדשים וגנים יפניים. שווה לבלות באזור הזה לפחות חצי יום אם לא יותר.
קפה מעולה וטבע מדהים (צילום: שרון היינריך) |
צאו אל הטבע (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Arabica Kyoto Arashiyama %
כתובת: 〒616-8385 Kyoto Prefecture, Kyoto, Ukyō-ku,
שעות פתיחה: 08:00-18:00 (כל השבוע)
יער הבמבוקים, טבע מרגש (צילום: שרון היינריך) |
שלכת ביער הבמבוקים (צילום: שרון היינריך) |
מצוידות באקי בנטו (קופסת אוכל מיוחדת לרכבת) עלינו על רכבת לכיוון קאנאזוואה המקסימה. קשה לתאר את חווית הרכבות ביפן, צריך לחוות אותה. הקרונות מצוחצחים כאילו יצאו הרגע מפס הייצור, האווירה רגועה, השקט, כמה שקט. מקובל מאוד לאכול במהלך הנסיעות הארוכות (ואפילו יש פח ברכבת!), לכן נמכרים בתחנות הגדולות אקי בנטו מסוגים שונים שגם הם נראים כיצירות אמנות. קופסת האוכל מחולקת לכמה תאים שבכל אחד מהם רכיב אחר של הארוחה, אנחנו טעמנו כל כך הרבה סוגים, רק כדי להכיר עוד ועוד אפשרויות של אקי בנטו. מדהים שבכל מקום הכי פשוט נמכר אוכל ברמה כל כך גבוהה. אגב רכבות, מומלץ מאוד להצטייד במחברת מסע בה תוכלו לכתוב רשמים וחוויות אבל גם תוכלו לעשות שימוש בחתומות הענק שנמצאות כמעט בכל תחנת רכבת. הרעיון הוא שבכל תחנה ישנה עמדת החתמה, מניחים עליה את המחברת ומחתימים, כך יש גם מעקב אחרי המסלול וגם מזכרת מכל מקום. הרעיונות של היפנים, לך תבין :-)
אקי בנטו ברכבת, איזה כיף (צילום: שרון היינריך) |
כבר החתמתם? (צילום: שרון היינריך) |
קאנאזאווה המוזהבת
קומת הממתקים היפניים של תחנת הרכבת בקאנאזוואה
אם אתם חובבי ממתקים ומתוקים, סקרנים ומעוניינים להכיר את המתוקים היפנים המסורתיים קחו לכם כמה שעות לבילוי בקומת הגורמה של תחנת הרכבת. ביפן תחנות הרכבת הן עולם ומלואו, ברובן יש חנויות, מסעדות מעולות, חנויות מתוקים ובכלל יש בהן חיים שלמים שלנו נדמה שאינם שייכים לתחנת רכבת. אז זהו, שכשאתם מטיילים בה, תמצאו את עצמכם נהנים מאוד גם מתחנות הרכבת, התייחסו אליהן כאל עוד מוקד עניין ותראו כמה דברים מרתקים אפשר לגלות בהן.
קינוח פנקייק באנטו (צילום: שרון היינריך) |
ממתק ערמונים מופלא (צילום: שרון היינריך) |
שם המקום: Anto (בתוך Kanazawa Hyakubangai מרכז קניות)
כתובת: 1-1 Kinoshinbomachi, Kanazawa, Ishikawa Prefecture 920-0858
שעות פתיחה: 08:30-22:00 (כל השבוע)
שלכת בקאנאזוואה (צילום: שרון היינריך) |
וופל הציפור היפנית שאתם חייבים לנסות
אחרי לילה בקאנאזוואה עברנו לחוויה יפנית של ממש בבית מסורתי יפני בטאקאיאמה. הגענו אל העיר הקסומה הזאת בצהריים, התמקמנו בחדר ויצאנו לטייל ברחובות הקטנים שלה. בטאקאיאמה מומלץ מאוד להצטייד בכלי עץ, המאפיינים אותה, מיסו וסאקה. לא מצאנו בה מתוקים ייחודיים אבל כן מצאנו וופל מעולה שנמכר בחלק מחנויות המתוקים הרבות הנמצאות באזור של בתי העץ הישנים.
SHIRASAGI STORY זה השם של הוופל, פשוט קריספי, טעים כל כך. רכשנו כמה חבילות כדי להעניק מתנות. האריזה נראית כמו יצירת אמנות ובפנים כל וופל ארוז בנפרד, חלילה שהטריות תפגע או שיד אדם תיגע בוופל פתוח.
חפשו את הוופל עם הציור של הציפור (צילום: שרון היינריך) |
כתובת: חפשו אותו בחנויות המתוקים בעיר העתיקה, במיוחד רחוב Sannomachi
והמסע נמשך....
זה הזמן לעבור לטוקיו, העיר שלא עוצרת אף פעם, עיר כזאת שקשה להגדיר, מלאה באנרגיות, שואבת אנרגיות, ממלאת ומעייפת גם יחד, מהממת, משוגעת, שפויה, היסטרית ורגועה, הכל מתקיים בה ביחד. בשבוע הבא החלק השני של כתבת מתוקים ביפן, חלק שיוקדש כולו לטוקיו (כנסו לחלק השני שכולו טוקיו).
![]() |
ובשבוע הבא, טוקיו, בום (צילום: שרון היינריך) |
ועכשיו תודה והמלצה חשובה בנושא אוכל ביפן - תודה ענקית לגל ממליה מהבלוג המשובח "פתיתים" שמבחינתי הוא האורים והתומים בנושא אוכל ביפן. אני ממליצה לכם בחום רב לקרוא את כל הפוסטים שלו (ויש המונים) בנושא אוכל ביפן לפני שאתם טסים. קודם כל הוא יגביר לכם את החשק לטוס, למרות שכבר יש לכם חשק, הוא יגרום לכם להבין שכמה זמן שלא תהיו ביפן, תמיד תרצו עוד והכי חשוב הוא יעשה לכם סדר בכל הדבר העצום הזה שנקרא אוכל יפני. גל, תודה על כל הסיוע, לפני, בזמן אמת ואחרי, אתה יפני אמיתי, ששין או טו טה מויי דסקה. גוזיימס!
טוקיו טיים (צילום: שרון היינריך) |
שלכם
שרון
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق