Pages

פרויקט מרגש עם SILIKOMART בעמק הסיליקון של איטליה, או כשבחרו אותי להיות פרזנטורית של תבנית

גאה להציג את סופיצ'ה אינקאנטו, התבנית שסיליקומארט שידכו לי (צילום: שרון היינריך)
שנת 2015, אני זוכרת את עצמי מסתובבת בין אלפי דוכנים בתערוכת המזון SIRHA המתקיימת כל שנתיים בעיר ליון שבצרפת. כמובן שהחלק האהוב עלי בתערוכה הוא אגף הקונדיטוריה והמתוקים, מגוון עצום של דוכנים ובהם חומרי גלם, כלים, תבניות, אריזות, ויטרינות, המילה האחרונה בכל תת תחום שקשור לתחום העצום הזה שרק הולך ומתפתח. ואז הגעתי לעמק הסיליקון, או יותר נכון ללונה פארק של תבניות סיליקון במגוון צורות שלא ראיתי עוד אותו רגע. באופן כללי אינני עושה שימוש בתבניות סיליקון לאפייה, אני יותר מתחברת לתבניות קשיחות מאלומיניום או מחומרים אחרים, אבל משהו בדוכן הזה שבה את לבי. "נעים מאוד, אני קיארה" קופצת עלי בחיוך קיארה מטיאצי הנציגה של חברת SILIKOMART, היא מסבירה בהתלהבות על החברה ומציידת אותי בתבנית מיוחדת ליצירת עוגיות עם תבליט שוקולד. באותה התקופה סיליקומארט רק התחילו להיכנס לשוק הישראלי וכמות הפניות שקיבלתי מהארץ לאחר פרסום המתכון לעוגיות הפתיע גם אותי וגם את היבואנים של החברה לישראל. מאז זרם הרבה סיליקון בנהר והיום תבניות החברה נמצאות כמעט בכל מעבדה של מקצוען או חובב אפייה.

ים של תבניות ממתינות לאריזה (צילום: שרון היינריך)
תבניות הסיליקון פרצו לחיינו בתחילת שנות ה 2000, רובן היו כתומות כהות והן הגיעו במגוון מצומצם של דגמים. באותה תקופה הן שווקו כדבר הבא בעולם הפטיסרי, כאלה שניתן לאפות בהן וגם להקפיא אותן, גמישות מאוד, קל להוציא מהן את העוגה ואין צורך בשימונן. כמו בכל תחום, גם בתחום זה התחלו לצוץ חיקויים ברמה נמוכה ביותר שהוציאו שם רע לתבנית הסיליקון. אופים התלוננו על ריח רע שיוצא מהתבניות, על התחממות יתר שלהן ועוד ועוד. בשנים האחרונות עם התפשטות תחום הפטיסרי הצרפתית אל מעבר לגבולות הרפובליקה, גדל גם השימוש בתבניות הסיליקון שמאפשרות עבודה בטכניקות מודרניות שהולכות ונהיות מורכבות יותר ויותר.

ומהחומר שבתוך החביות נולדות תבניות (צילום: שרון היינריך)

המכונות שהופכות סיליקון נוזלי לתבניות שכל חובב אפייה מכיר (צילום: שרון היינריך)
שנת 2018, אני מקבלת מייל ממטיאצי שמציעה לי להיות פרזנטורית של אחת התבניות החדשות של סיליקומארט. ההתרגשות גדולה, אני מיד נזכרת בפגישה הראשונה שלנו, איך הצגתי עצמי כבלוגרית עם כמה אלפי עוקבים באינסטגרם שחוקרת את עולם הפטיסרי הצרפתית. מאז שמרנו על קשר ובשנים האחרונות כמעט בכל פגישה שלנו היא מעדכנת אותי שבקרוב נעשה שיתוף פעולה גדול ביחד. לא תיארתי לעצמי שיעברו כמה שנים ואקבל הצעה כל כך מרגשת. על שיתוף הפעולה הייתי צריכה לשמור בסוד עד מועד מסוים, במהלך תקופה זו הגיעה אלי עם שליח מיוחד התבנית החדשה של החברה. התבנית שנחשפת בימים אלה היא לדעתי אחת התבניות המדליקות ביותר של החברה שיצאו לאחרונה. היא יכולה להתאים לעוגות אפויות, לקינוחים קרים וכמובן שגם לגלידות ולארטיקים. במסגרת שיתוף הפעולה התבקשתי להתאים לתבנית שני מתכונים, אחד לאפייה ואחד להקפאה, והוזמנתי על ידי החברה לבקר במפעל ובבית הספר שלהם לצילומים מיוחדים לקראת יציאת התבנית ששמה באיטלקית "סופיצ'ה אינקאנטו" (בתרגום חופשי, התמכרות או קסם רך).

בין כל ה"שטאנצים" נמצאת גם התבנית שלי (צילום: שרון היינריך)
המפעל של סליקומארט שהוקם בשנת 2002 על ידי דריו מרטלטו נמצא בפרברי העיר פדובה, כחצי שעה נסיעה מונציה. טומסו קוגו המכונה על ידי חבריו טומי מחכה לנו בשדה התעופה ובחיוך איטלקי אופייני מסביר לנו שהגיע בדיוק בזמן. בדרך הוא מספר לנו בהתלהבות על העבודה שלו בחברה, אנחנו מדברים על אוכל איטלקי ועל שימוש בחומרי גלם מקומיים, על חיקויים של אוכל איטלקי לטענתו בעולם ועל סבתא שלו הבשלנית. כאלה הם האיטלקים, פתוחים, חמים, אוהבים לאכול ומוכנים להתחייב על כך שהרגו שהם עושים הוא הטוב ביותר. כשמגיעים מפריז הרוח החיה האיטלקית בולטת עוד יותר, המעבר מנרגנות לחיוכים משמח מאוד.

כמעט אפוייה (צילום: שרון היינריך)

"חמה מהתנור", תבנית סיליקון טרייה (צילום: שרון היינריך)
מטיאצי מקבלת את פנינו בהתלהבות, איתה סיליביה רובין. "לפני שמתחילים חייבים לשתות קפה באיטליה" היא מכריזה ואנחנו כמובן מצטרפות לשעת הקפה של העובדים. מאוחר יותר נבין שכל כמה שעות עוצרים ושותים קפה, בבוקר, לפני ארוחת הצהריים, אחריה, אחר הצהריים ואז כבר עוברים לאפרול שפריץ. את הסיור אנחנו מתחילות ב"האנגר 78", מתחם מקסים שהוקם בצמוד לבניין החברה והמחסנים שלה. "הרעיון שעומד מאחורי המקום הזה הוא יצירת סביבה של מעבדות בהן אפשר לקיים סדנאות, קורסים והדגמות, כמו גם צילומים של תוכניות אפייה, סרטונים ועוד. כאן גם נצלם מחר את הקליפים שילוו את השקת התבנית סופיצ'ה אינקאנטו", מסבירה מטיאצי בהתלהבות. אנחנו מבקרות במשרדי החברה ורואות היכן נולדים הקסמים, תבניות שלא עולות בדמיוננו כבר נמצאות כאן בשלבים אחרונים של יצירה ובהמשך גם ייצור. היא מבקשת ממנהל בקרת האיכות אלברטו פאזטו המכונה ברטו להצטרף אלינו וביחד אנחנו עוברים אל המפעל עצמו.

התבניות נכנסות לאפייה (צילום: שרון היינריך)
"אחד היתרונות של החברה שלנו הוא העובדה שכל הייצור מבוצע באיטליה, אבל לא רק באיטליה אלא ממש בצמוד אלינו. כך אנחנו יכולים לשלוט בצורה מיטבית על איכות המוצר החלק משלב העיצוב ועד שלב האריזה והשילוח" מסביר פאזטו. המפעל שנמצא ממש מעבר לכביש הוא המקום המרתק ביותר במתחם. מדהים לראות את חביות הסיליקון הנוזלי הענקיות הופכות בתהליך מתוחכם לתבניות בהן אנחנו עושים שימוש יומיומי. "את הסיליקון, שנחשב לאיכותי ביותר, אנחנו מביאים מגרמניה, הוא מגיע בחביות האלה" מסביר פאזטו ופותח אחת מהן כדי להראות לנו את תחילתו של התהליך. לאחר מכן מועבר הסיליקון לאחת מ 20 מכונות שבמטה קסם וטכנולוגיה הופכות אותו לתבנית סיליקון לבנה, כתומה (הצבע המפורסם שאתם מכירים מהחנויות) או בצבעים אחרים שנכנסו לקולקציות במשך השנים. במפעל יש גם מכונות המייצרות תבניות פלסטיק מיוחדות שהן חלק ממגוון המוצרים של החברה.

השטאנץ (צילום: שרון היינריך)
לכל מודל של תבנית יש את ה"שטאנץ" שלה, אותו מלבישים על המכונה ובאמצעותו יוצרים את התבנית. המודלים מסודרים בטורים ארוכים, שלכל אחד מהם מספר סידורי באמצעותו מאתרים את המודל לפני הייצור. מדהים לראות כיצד הסיליקון הנוזלי יוצא מהמכונה בצורת תבניות שנערמות אחת על השנייה ועוברות להמשך התהליך שממש לא מסתיים עם ייצורן. "מבחינתנו כל תבנית צריכה לצאת מושלמת מהמפעל, לכן כל תבנית נבדקת ידנית על ידי צוות עובדים ומוסרות ממנה שאריות סיליקון" מסביר פאזטו ומוביל אותנו אל חדר ניקוי התבניות. כל תבנית עוברת תחת ידו של עובד או עובדת שבצורה ידנית מוודאים שהיא מהוקצעת וחלקה. "אחרי החלק הזה בתהליך, מגיע שלב חשוב ביותר" הוא מוסיף. "כל התבניות ללא יוצא מן הכלל מוכנסות לתנורים ופשוט נאפות במשך כ 6 -7 שעות. השלב הזה חשוב ביותר לבקרת האיכות של התבניות, כך אנחנו מוודאים שאין סיכוי שנשארים רעלים כלשהם בתבנית, מעין סטריליזציה". מדהים לראות שכל תבנית עוברת את התהליך הזה לפני שהיא מגיעה למתחם האריזה.

האריזות הכל כך מוכרות של סיליקומארט (צילום: שרון היינריך)
אחרי שנארזו מגיעות התבניות למחסנים ומשם משונעות למדינות רבות ברחבי העולם, כמעט שאין אדם העוסק בתחום האפייה שלא עושה שימוש בתבנית זו או אחרת של החברה. גם לישראל מגיעות מגוון של תבניות והקהל הישראלי אוהב אותן מאוד. "חברת סיליקומארט אכן מובילה בשוק הישראלי" מסביר מארק אטלי, הבעלים של חברת "מר קייק" המתמחה בייבוא ובמכירה של חומרי גלם לאפייה. "הישראלים מתחברים מאוד לתבניות הסיליקון כשלפי מה שאנחנו רואים השימוש הוא בעיקר לאפייה, יש מגוון גדול מאוד של דגמים מיוחדים והישראלים שאוהבים חדשנות מתחברים מאוד למוצר. גם בהיבט האיכות, ביחס למתחרים, סיליקומארט מובילה".


*עדכון ממר קייק - התבנית הגיעה לחנויות! היא נמכרת בתקופה זו במבצע ב 89 ש"ח, במקום ב 119 ש"ח.
המבצע לזמן מוגבל.


לעמוד התבנית כנסו.

תזכרו שחלומות מתגשמים
שלכם
שרון

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق