שוקולד וקפה, שילוב שאני לא יכולה לעמוד בפניו (צילום: שרון היינריך) |
היא לא עוגה מורכבת וגם לא דוגמנית על, אבל היא משלבת שני חומרי גלם שאני מאוד אוהבת - שוקולד וקפה. אתם בטח זוכרים את הטארט עם עוגיות השוקולד, גנאש השוקולד וקרם הקפה, או את עוגת השכבות ששברה אצלי שיאי כניסות בבלוג, גם בה משולבים שוקולד וקפה. אז הפעם עוגה פשוטה יחסית ששדרגתי אותה עם טראפלס שמקשטים אותה מלמעלה ומעניקים לה עוד ביס שוקולדי מרוכז, כי כמה שיותר שוקולד יותר טוב, לנפש.
הבלילה, סכנה! (צילום: שרון היינריך) |
עוגת שוקולד קפה של דנה עם תוספת טראפלס
תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
(אני חילקתי לתבנית מלבנית קטנה ועוד שתי תבניות אישיות קטנות)
(אני חילקתי לתבנית מלבנית קטנה ועוד שתי תבניות אישיות קטנות)
חומרים:
עוגה:
120 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60% ומעלה)
50 גרם חלב
40 גרם משקה אספרסו
גרגרי וניל מחצי מקל וניל
140 גרם חמאה רכה
240 גרם סוכר
140 גרם ביצים (כשלוש ביצים קטנות)
300 גרם קמח תופח
320 גרם שמנת חמוצה (אני עושה שימוש בקרם פרש)
גנאש שוקולד מריר:
200 גרם שמנת מתוקה
כפית קפה מגורען
180 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60% ומעלה)
טראפלס (אפשרי):
250 גרם שוקולד מריר 70%
180 גרם שמנת מתוקה
40 גרם חמאה
20 גרם רום
קקאו לציפוי
הכנה:
עוגה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות
2. ממסים בסיר קטן על אש נמוכה שוקולד, חלב, משקה קפה ווניל. מצננים.
3. על ראש מיקסר מרכיבים וו ערבול (גיטרה). מערבלים חמאה עם סוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי ערבול.
4. מוסיפים לתערובת חצי מכמות הקמח, חצי מכמות השמנת וחצי מכמות תערובת השוקולד, מערבלים קלות. מוסיפים את החצי השני של החומרים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה (מומלץ לא לערבל יותר מדי)
5. יוצקים את המסה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה. אופים כ 40 דקות, עד שהעוגה יציבה (יש לשים לב לא לאפות יותר מדי זמן, על מנת שהעוגה לא תתייבש).
גנאש שוקולד מריר:
6. מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
7. שופכים את השמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים בעדינות עד להמסת כל השוקולד ולקבלת גנאש מבריק.
8. יוצקים את הגנאש על העוגה.
טראפלס (כ 25-30 יחידות, מומלץ להכין מראש ולשמור בקירור):
9. מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
10. שופכים את השמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים בעדינות עד להמסת כל השוקולד ולקבלת גנאש מבריק. מוסיפים חמאה ורום, מערבבים בעדינות עד לקבלת גנאש חלק.
11. יוצקים את הגנאש לתבנית קטנה מרופדת בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשלוש שעות. מוציאים וחותכים באמצעות סכין לריבועים קטנים. מגלגלים כל ריבוע לכדור, מגלגלים באבקת קקאו.
כשהגנאש עדיין רך אך לא נוזלי מדי, מסדרים מעליו את הטראפלס ויוצרים מעין מרבד של טראפלס.
בתיאבון
שרון
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق