מצאתי את שאהבה נפשי (צילום: שרון היינריך) |
![]() |
יום של אהבה, 16.9.16 (צילום: ג'רמי קורנפלד) |
עוגת יומולדת לממוש - שוקולד, מייפל ופקאן
קוטר 20 ס"מ
חומרים:
ביסקוויט שוקולד:
320 גרם שוקולד מריר 66% ומעלה
180 גרם חמאה
155 גרם חלמונים (בערך מ 7 ביצים)
320 גרם חלבונים (בערך מ 8 ביצים)
180 גרם סוכר
60 גרם קמח רגיל (לגרסא ללא גלוטן אותה כמות קמח תפוחי אדמה)
גנאש מייפל מוקצף:
400 גרם שמנת מתוקה להקצפה
150 גרם סירופ מייפל איכותי
150 גרם שוקולד לבן
200 גרם שמנת מתוקה להקצפה (כמות נוספת לשלב ההקצפה)
אגוזי פקאן מתוקים-מלוחים:
100 גרם אגוזי פקאן
2 כפיות סוכר חום בהיר
1/4 כפיות תמצית וניל איכותית
1/4 כפית פלור-דה-סל (פרח המלח
הכנה:
ביסקוויט שוקולד:
1. ממסים שוקולד וחמאה על בן מארי, עד להמסה מלאה. מסירים מהאש
2. טורפים פנימה חלמונים בהדרגה ומערבבים במרץ על מנת שהחלמונים לא יקרשו.
3. מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.
4. טורפים כשליש מהחלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד והחלמונים להקללת התערובת.
5. מוסיפים לסירוגין למסת השוקולד את יתרת החלבונים המוקצפים ואת הקמח. מקפלים עד לקבלת מסה אחידה.
6. יוצקים על שתי תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה. יש לקחת בחשבון שלאחר האפייה עלינו לקרוץ 4 עיגולי ביסקוויט בקוטר 20 ס"מ כל אחד. להבדיל, ניתן להשתמש ב 4 רינגים משומנים בקוטר 20 ס"מ, להניחם על תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה ולחלק את המסה ל 4 רינגים באופן שווה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כ 6 דקות, עד שהביסקוויט מתייצב. יש להימנע מאפיית יתר כדי למנוע ייבוש. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
גנאש מייפל מוקצף (מומלץ להתחיל בהכנה יום לפני):
8. בסיר קטן מביאים שמנת לסף רתיחה (400 גרם).
9. יוצקים את השמנת על השוקולד והמייפל, ממתינים כמה שניות ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מכניסים למקרר ללילה.
10. לפני הרכבת העוגה, מוסיפים לגנאש את 200 גרם השמנת הנותרים ומקציפים לקבלת קצפת יציבה.
אגוזי פקאן מתוקים-מלוחים:
11. בסיר או במחבת מחממים אגוזי פקאן במשך כ 2-3 דקות., יש להיזהר שלא לחממם יותר מדי משום שהם נוטים להישרף במהירות.
12. מערבבים בקערה את שאר החומרים ולאחר שהאגוזים נקלו יוצקים את התערובת לסיר בזהירות. מערבבים עד שכל האגוזים מצופים בתערובת הסוכר והמלח.
13. מסירים מהאש ומעבירים את האגוזים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפרידים את האגוזים באמצעות כף עץ ומצננים.
לאחר שהאגוזים התקררו, קוצצים גס.
הרכבה:
14. מניחים על תחתית כלי הגשה בסיס של ביסקוויט שוקולד, מעליו יוצקים רבע מכמות גנאש המייפל המוקצף.
חוזרים על הפעולה עם שאר בסיסי הביסקוויט והגנאש המוקצף, כך שהשכבה העליונה ביותר תהיה שכבת גנאש מייפל מוקצף.
15. באמצעות פלטה ישרה "מטייחים" את הדפנות של העוגה כדי ליצור מעין מראה לא אחיד של שכבות.
16. מפזרים מעל השכבה העליונה אגוזי פקאן מתוקים-מלוחים קצוצים. ניתן גם לפזר בין השכבות במהלך פעולה ההרכבה.
*טיפ חשוב לכל עוגת שכבות - עוגת שכבות היא עוגה כבדה מבחינת משקל, רק קרמים מאוד עשירים בחמאה או בשוקולד יכולים לשאת משקל כבד כזה של עוגה. אם אתם רוצים לעשות שימוש בקרמים קלילים יותר או בקצפות כמו במקרה הנוכחי, מומלץ מאוד להטמין במרכזה של כל שכבת קצפת חתיכה קטנה של בסיס שוקולד בגובה שכבת הגנאש המוקצף/קצפת, כך בעצם השכבות שמעל "ישענו" על בסיסי העוגה ולא על הקצפות והעוגה תשרוד את עומס המשקל.
ועכשיו טורפים בסגנון חופשי :-)
תודה לכם על שאתם חוגגים אתנו
שלכם
שרון וגלי מצטרפת גם
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق