וריאציות על קינוחים קלאסיים, פרי-ברסט (צילום: שרון היינריך) |
אז כל זה היה נכון, עד שנפתח הביסטרו-פטיסרי LES ARTIZANS, במרץ 2016. קונספט חדש הגיע לעיר האורות, ולא סתם לעיר אלא לאחד הרחובות המדליקים ביותר בפריז. רחוב מונטורגיי, הנמצא ברובע המפורסם לה-האל, הוא אחד הרחובות המעניינים ביותר מבחינה קולינארית. כיאה לרחוב שהיה צמוד בעבר לשוק הסיטונאי של פריז, הרי שניתן למצוא בו מגוון גדול של חנויות אוכל, מעדניות, מסעדות, בתי קפה וגם פטיסרי. הארטיזנים התמקמו להם בתחילת הרחוב והביאו ביחד עמם קונספט שלא נראה כמותו.
שילוב מעניין של ביסטרו וקינוחים, קונספט חדש בעיר האורות (צילום: שרון היינריך) |
לצד המטבח המייצר מנות מלוחות כמו כל ביסטרו או מסעדה, ממוקמת בקדמת המקום ויטרינת קינוחים מרשימה עליה אחראי השף פטיסייר המוכשר מתיו מנדאר (Mathieu Mandard). מנדאר בן ה 35 נולד בעיר מרסיי שבדרום צרפת וגדל באזור סבוואה. כמו חלק גדול מהשף פטיסיירים בצרפת, כבר בגיל 15 נכנס מנדאר למעבדת הפטיסרי. הוא החל לעבוד בסלון-דה-תה בעיר שמברי ושם הבין שהייעוד שלו הוא עולם המתוקים. בהמשך התמחה אצל פטריק שבלו המעוטר בתואר ה MOF (בעל מלאכת היד הטוב ביותר בתחומו בצרפת). מנדאר מעיד כי שבלו השפיע עליו מאוד ודרכו גילה בעצם את הפטיסרי הצרפתית המודרנית אותה הוא כל כך אוהב. כמובן שכמו כל שף פטיסייר הרואה את עתידו בעולם הקינוחים הצרפתי, הרי שהמסלול שלו עובר גם דרך בירת הרפובליקה. מנדאר מצטרף בשנת 2002 לצוות הפטיסרי של מלון היוקרה GEORGE V וזוכה בתואר אלוף צרפת בקינוחים בשנת 2004.
אחרי שזכה בתואר הנכסף קיבל השף פטיסייר הצעה שלא ניתן לסרב לה. עמנואל ריו, MOF בתחום הגלידות ושף פטייסיר מוכשר, מציע לו לצאת עמו להרפתקאה מרתקת במוסקבה לטובת הקמת מה שיהיה לימים "קפה פושקין". ביחד מפתחים השניים את הקינוחים של המותג וב 2008 חוזר מנדאר לפריז עם ניסיון עשיר בהקמה ופיתוח עסק. הוא פותח עסק לקינוחים משלו (ArtMacaron) ובין השאר מספק קינוחים למסעדת טורנו של השף פטריק קנל, הממוקמת ליד הסנאט שבגני לוקסמבורג. השניים מרוצים מאוד משיתוף הפעולה והקינוחים של מנדאר מכבבים אצל עובדי הסנאט. מכאן נולד הרעיון לשלב ביסטרו וויטרינת קינוחים באותו המקום, ואחרי כמה שנים של פיתוח הרעיון, בחירת המקום ושיפוצו, נפתח LES ARTIZANS.
ביצוע מושלם והטעם נהדר (צילום: שרון היינריך) |
גם העיצוב מקסים (צילום: שרון היינריך) |
באבא או רום עם סוכר מוסקבדו (צילום: שרון היינריך) |
גם העיצוב של המקום חדשני, מאוד מתאים לז'אנר הניאו-ביסטוראים המתפתח מאוד בפריז. שולחנות עץ ולידם כסאות מעוצבים, כמו גם שולחנות גבוהים יותר עם כסאות בר. ציורי קיר מיוחדים ונורות העשויות מתבניות של בריוש. בקומה למעלה, בצמוד למעבדת הקינוחים ישנו חדר פרטי בו ניתן לקיים אירועים קטנים או ארוחות פרטיות.
לא יכולה לעמוד בפני שוקולד (צילום: שרון היינריך) |
LES ARTIZANS
30 Rue de Montorgueil
75001 Paris
מטרו: LES HALLES
שעות פתיחה: כל השבוע 12:00-23:00
שלכם
שרון
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق