עוגת הביסקוויטים של סבתא, אין יותר טובה ממנה (צילום: שרון היינריך) |
סבא היה מנהל מזון ומשקאות של הבית. גולש, קרומפלי, חצילים, כבד קצוץ, כרוב ממולא, מה לא היה בארסנל ההונגרי שלו. סבתא, פחות עסקה בבישול וגם אכלה כמו ציפור, אבל היו לה כמה עוגות מנצחות שהמתיקו לנו את הפפריקה ששלטה במטבח. אחת מהן, טורט קרם אגוזים הייתה עוגת יום ההולדת שלנו. כל כך אהבנו אותה, עד שלעתים היא גנבה את ההצגה לגולש. אבל העוגה המנצחת הייתה ללא ספק עוגת הביסקוויטים, עוגה פשוטה כביכול, אך כזו שאי אפשר להפסיק לאכול. בימים חמים, היינו מבקשים ממנה להכניס אותה למקפיא ולאכול אותה חצי קפואה, ובימים בהם התמזל מזלנו והיינו בבית ברחוב יותם בזמן הכנתה, טרפנו ממנה עוד לפני שהגלזור (שלא תגידו ציפוי) התקשה. אז, היה החום המתוק הזה נוזל על שכבות הביסקוויטים והקרם וכל ביס שלקחנו ממנה היה טוב יותר מקודמו, זו גם הסיבה שפשוט לא הפסקנו לאכול אותה.
לשמחתי, כשבגרתי, החלטתי לבקש מסבתא את המתכון והוא מלווה אותי לאורך השנים, אם בארץ ואם בפריז. בבירה הצרפתית הוא מחזיר אותי לילדות ומקבל טוויסט מקומי כשהפתי-בר (בצרפתית: חמאה קטנה) האמיתיים מככבים בו. את הפתי-בר המציאה חברת LU המפורסמת בשנת 1886, בעיר נאנט. היום יש וריאציות רבות למוצר הבסיסי הזה, אבל ביסקוויט הפתי-בר המקורי שייך ללא עוררין לחברת הביסקוויטים המפורסמת ביותר בצרפת, אם לא בעולם.
סכנה אמיתית ומוחשית (צילום: שרון היינריך) |
אז אם אתם חובבי עוגות ביסקוויטים, העוגה הזו הולכת לשנות לכם את התפיסה לגבי הקינוח המנחם הזה. בלי אינסטנט פודינג, אבל עם תערובת מעולה של גבינה לבנה ושוקולד מומס שהופכת את טעמה של העוגה לחמוץ מתוק ממכר. ראו הוזהרתם :-)
עוגת הביסקוויטים של סבתא מרים
תבנית בגודל (22X30ס"מ)
חומרים:
600 גרם ביסקוויטים
200 גרם חלב
רום אמיתי לפי הטעם
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם (כוס) סוכר
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 ביצים M מופרדות
500 גרם גבינה לבנה 9%
גלזור:
רבע כוס מים
60 גרם (6 כפות) סוכר
30 גרם (3 כפות קקאו) משובח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
הכנה:
1. טובלים שליש (200 גרם) מכמות הביסקוויטים בחלב עם רום, מסדרים על תחתית התבנית.
2. בסיר קטן ממסים שוקולד מריר, סוכר וחמאה. אם יש צורך והתערובת סמיכה מדי, מוסיפים 2-3 כפות חלב.
3. מסירים מהאש וטורפים פנימה בהדרגה 3 חלמונים. חשוב מאוד לטרוף היטב על מנת שהחלמון לא יקרש.
4. בקערת מיקסר שמים את החלבונים. מרכיבים את קרס ההקצפה על ראש המיקסר, ומקציפים לקבלת קצף יציב.
5. מוסיפים לתערובת השוקולד והחלמונים את הגבינה הלבנה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את החלבונים.
6. יוצקים חצי מהתערובת על השכבה הראשונה של הביסקוויטים ומשטחים.
7. טובלים חצי מכמות הביסקוויטים שנותרו (200 גרם) בחלב עם רום, מסדרים על שכבת התערובת הראשונה. יוצקים את החצי השני של התערובת על הביסקוויטים, ושוב טובלים את שארית הביסקוויטים ומסדרים מעל התערובת.
8. מכניסים למקרר עד להתייצבות.
9. גלזור: בסיר קטן ממסים מים, סוכר וקקאו. מסירים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה. מערבבים עד להמסה מלאה ויוצקים על העוגה. מכניסים שוב למקרר עד להתייצבות הגלזור. טורפים!
*טיפ: אפשר להקפיא את העוגה ולאכול אותה קפואה, מעדן שקשה לתאר במילים, צונן ומתאים במיוחד לימי הקיץ החמים.
בתיאבון
שרון
7. טובלים חצי מכמות הביסקוויטים שנותרו (200 גרם) בחלב עם רום, מסדרים על שכבת התערובת הראשונה. יוצקים את החצי השני של התערובת על הביסקוויטים, ושוב טובלים את שארית הביסקוויטים ומסדרים מעל התערובת.
8. מכניסים למקרר עד להתייצבות.
9. גלזור: בסיר קטן ממסים מים, סוכר וקקאו. מסירים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה. מערבבים עד להמסה מלאה ויוצקים על העוגה. מכניסים שוב למקרר עד להתייצבות הגלזור. טורפים!
*טיפ: אפשר להקפיא את העוגה ולאכול אותה קפואה, מעדן שקשה לתאר במילים, צונן ומתאים במיוחד לימי הקיץ החמים.
מישהו? חתיכה? (צילום: שרון היינריך) |
שרון
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق