Pages

BLOG DAY כמה המלצות על בלוגים שאני אוהבת במיוחד

כשבלוג וגוגל נפגשים
הבלוג שינה את חיי. אולי זה נשמע לכם משפט מוגזם, אבל האמת היא שזו ממש המציאות. אני זוכרת את הרגע הזה בו ישבתי בדירה השכורה שלי בחיפה, ברחוב רענן, באחד הוואדיות שיורדים מהכרמל, מקשיבה לתנים ולחזירי הבר שפקדו את החצר של הבניין ותוהה לעצמי האם ללחוץ או לא ללחוץ. החלטתי לעשות שימוש במקש ה"אנטר" של המחשב המיושן שלי (שאיתן אהב מאוד לתקן לי גם אם היה מדובר בפירוק ובהרכבה של שעות, העיקר שהד"ר יטפל) ושיגרתי את הפוסט הראשון שלי לאוויר העולם. לפני 9 שנים בלוגרים של אוכל בישראל לא היו רבים מאוד ותחום הפטיסרי הצרפתית כלל לא היה מוכר. החוויות שלי מהביקורים בפריז בערו בי והרגשתי צורך עז לשתף את העולם, לצעוק את מה שאני מרגישה. 9 שנים חלפו מהפוסט הראשון, איפה הייתי אז ואיפה אני היום.

הלוגו שעיצבה לי ריקי תבור אחרי סיור שעשיתי לה

בתחילה היו לי כל יום כמה כניסות ואם להודות רובן היו של חברים ושל משפחה שהרגישו צורך לפרגן. לאט לאט תפס הבלוג תאוצה והפך לאחת הסיבות המרכזיות בזכותן שמחתי לקום בבוקר. רוב הקוראים מכירים את הסיפור שלי, אבל אם לסכם בכמה מילים, הרי שהבלוג הוא בעצם הגורם שבזכותו אני בפריז, הוא זה שגרם לי לחלום ואפשר לי להוציא מהפה את המילים - החלום שלי הוא לעבור לפריז ולחקור את תחום הפטיסרי בממלכת הקינוחים. אז כמובן שזה לא היה כזה פשוט והמקל של גבי ודבי (ילידי שנות ה 70 זוכרים?) לא ממש עבד לי, אבל בסוף זה קרה וכשנה אחרי לידת הבלוג נולד המעבר לעיר האורות. 9 שנים של כתיבה, 8 שנים של פריז, אהבה גדולה, חתונה, עסק פורח ועוד מיליון חלומות לעתיד. אז כן, הבלוג שינה את חיי, למעשה הוא הפך אותם לחלוטין, לטובים יותר, רחבים יותר, מעניינים יותר ועמוקים יותר.

ממוש, המתנה הכי שווה שהבלוג העניק לי
ה 31.8 הוא יום הבלוג הבינלאומי, יום בו בלוגרים מכל העולם ממליצים על בלוגים שהם אוהבים. רשימת האהבות שלי בתחום הזה כל כך ארוכה ולכן הבחירה לא פשוטה. הנה כמה המלצות על בלוגים ישראלים שעושים לי טוב בלב, כמובן שרובם בתחום הקולינרי אבל יש גם אחרים :-)

פיית העוגיות
מה עוד אפשר להגיד על ענבל לביא שלא נאמר. אז אני אגיד לכם, רוב האנשים מכירים אותה כ"פיית העוגיות" מעין שם במה שכזה שמאחוריו מסתתרת אחת הנשים שאני מאוד מעריכה בתחום הבלוגים ומתכוני הקינוחים. לביא מתייחסת לעיסוק שלה בשיא הרצינות וכל מתכון שהיא מעלה הוא יצירת מופת. בעולם שבו אנשים רבים מחפשים קיצורי דרך, היא מחפשת דווקא את כל מה שדורש השקעה רבה, טכניקות מיוחדות ובעיקר טעם נפלא. היא לא רק מוכשרת, היא גם סופר צנועה ונעימה ואופה לנו הפתעות חגיגיות לשנה הקרובה.

אבקת קסמים של מתיקות

מתוקים שלי
אחרי חן שוקרון אני עוקבת כבר כמה וכמה שנים, למעשה שתינו היינו בין הראשונים שפתחו בלוג בתחום הזה בארץ ושני הבלוגים שלנו נולדו די קרוב אחד לשני. גם שוקרון עברה שינוי גדול בחיים ומצאה בבלוג את הייעוד שלה, על כך אני מעריכה אותה מאוד. המתכונים שלה מדויקים, הצילומים נהדרים והמקצועיות שלה ניכרת בכל פרט ופרט. אחד הדברים האהובים עלי בבלוג מתכונים הוא נגישות המתכונים והיכולת לפשוט מתכונים מורכבים, ובזה שוקרון אלופה. אם אתם מחפשים מתכון מהיר לפיצה, חפשו בבלוג שלה, המתכון הזה הציל אותי לא פעם :-)

מתוקים שלה ושלנו


THE KITCHEN COACH
הגבר שבחבורה, עז תלם המקסים שהדבר הכי בולט אצלו הוא הצניעות והנחמדות אין קץ, נכון שאלו מאפיינים אישיותיים אבל הם משפיעים בצורה מובהקת על סגנון הבלוג והכתיבה שלו. תלם מתייחס לכל פוסט שלו כאל פרויקט לתואר שני, הוא חוקר ולומד ומנסה ולא מפרסם שום דבר בלי שהעביר אותו במעבדת הניסוי המפותחת שלו. הגישה שלו לחקור חומרי גלם לעומק, להבין את טכנולוגית המזון, אם תרצו ממש את הכימיה של החומרים מדהימה אותי בכל פעם מחדש. ספר הכרובית שלו כבש את השוק הישראלי ובעוז רוחו הוא גם עובד כרגע על הערוץ הבינלאומי. בהצלחה ומזל טוב על היצירה החדשה!

יאמן אתכם במטבח

פתיתים
אחרי גל ממליה מהבלוג פתיתים אני עוקבת כבר כמה שנים, אבל לאחרונה אני ממש חיה את הבלוג שלו. כחלק מההכנות לביקור הראשון שלנו בארץ השמש העולה, קראתי את כל הבלוג/ים של ממליה, ויש המון מה לקרוא. היכולת שלו לתעד בצורה מפורטת כל כך את החוויות שלו מיפן, החיבור האמיתי והטבעי שלו למקום הכל כך שונה הזה מרתקים אותי. אני ממליצה לכל אחד שאוהב אוכל ואסתטיקה לעקוב אחריו ואם אתם טסים ליפן אני לא רק ממליצה, אלא ממש מחייבת אותכם לקרוא את כל הפוסטים שלו על יפן, ויש הרבה כאלה.

שהשם לא יבלבל אתכם, זה לא פתיתים זה יהלומים

טיפול בבישול
הבלוג של רותם ליברזון הוא אחד האהובים עלי. אני נהנית לראות כיצד היא רוקמת את המילים ואת המתכונים שלה בצורה כל כך נעימה וקלילה. מעבר להיותה בשלנית מדהימה (אני עדיין מפנטזת על ארוחה פרסית) היא גם מלאה בכישרון לעיצוב ולצילום ולאנשים. כן, יש כזה דבר כישרון לאנשים ולליברזון יש אותו. בבלוג תוכלו למצוא מתכונים מסוגים שונים, מעדות שונות, מלוחים, מתוקים, כל מה שליברזון מבשלת למשפחתה. אגב, הספר הפרסי שלה מופלא והוא תופס מקום של כבוד על מדף בצימר הפריזאי שלנו.

בישול לגמרי יכול להיות טיפול


TAMARI AND ME
את תמר סלונים - ליבס (המכונה פשוט תמרי) פגשתי במרחבי המרשתת, האהבה שלנו למילים חיברה ביננו ומאז אנחנו מחוברות. הבלוג של תמרי לא קשור לאוכל אבל הוא קשור לביטוי עצמי, לאהבה לצילום, לכתיבה ולעיצוב, דברים שאני כל כך אוהבת ומתחברת אליהם בעצמי. בבלוג מפרסמת תמרי רשימות על מילים, על זכרונות טובים יותר וטובים פחות, נושאים כלליים ונושאים אישיים מאוד ועוד. בנוסף עוסקת תמרי בנושא לוחות חזון והשראה ואף מקיימת סדנאות בנושא המרתק הזה שצובר תאוצה בעולם כולו.

מילים, צילום, עיצוב
הבלוגריסטית
ואם יש לכם חלום לכתוב, אפילו קטן קטן, כזה שאתם לא נותנים לו לצוף ומדחיקים אותו באלגנטיות, זה הבלוג בשבילכם. אני מכירה עשרות אנשים שחלמו כמוכם לכתוב, חששו להביע את עצמם והיו בטוחים שאין להם מקום בתוך ים הבלוגים שמציף את העולם. חלקם ויתרו על החלום, חלקם עדיין חולמים אותו וחלקם לחצו על ה"אנטר". אז אם יש לכם חלום, זה הבלוג שידליק לכם פנס קטן לדרך המרתקת הזו. יונית צוק היא הבלוגריסטית, בעלת ידע עצום בעולם הבלוגים, מעבירה קורסים וסדנאות בתחום ומלווה בלוגרים בשלבים שונים של הקמת וכתיבת הבלוג. זכרו, חלומות מתגשמים  - אם חולמים ואם מקדמים אותם.

לחלום ולהגשים, אף פעם לא מאוחר


יש עוד כל כך הרבה בלוגים שאני אוהבת
שלכם
שרון

כלב קר בפריז. שוקולד, ביסקוויטים, שוקולד KALTER HUND

ראו הוזהרתם, כלב קר וממכר (צילום: שרון היינריך)
כלב קר, נשמע כמו שם של ספר מתוחכם או קוד קריאה לגיוס המוני, בוודאי לא כמו שם של עוגה. כשטיילנו לאחרונה בברלין הגענו לקונדיטוריה מקומית נהדרת בשכונת קרוייצברג, "בראבו ברבקו" קוראים למקום וניתן למצוא בו מגוון גדול מאוד של עוגות גרמניות קלאסיות עם קריצה מעט מודרנית. לא מדובר בקינוחים צרפתיים מהוקצעים עשויים בטכניקות מתוחכמות, אלא דווקא בעוגות שלעתים אני מתגעגעת אליהן, כשאני מוקפת בכל הקינוחים הכי טובים בעולם. המבחר במקום גדול מאוד ולכן החלטנו לטעום מגוון של עוגות, כשמכל אחת נשבענו לקחת כמה ביסים. אבל (לצערנו) הייתה אחת שדווקא הפשטות שלה גרמה לנו לחסל אותה עד תום, KALTER HUND שמה, או בעברית כלב קר.

מדובר בעוגה פשוטה מאוד, הרבה שוקולד והרבה ביסקוויטים, אם תרצו היא מזכירה מאוד את "נקניק" השוקולד שכולנו מכירים מהילדות. למרות זאת, היה בה משהו מעט שונה, גם בצורה וגם בטעם. כשהתחלתי לחקור את הנושא באתרים שונים ברשת, הבנתי שיש גרסאות רבות לעוגה, החל משימוש בשוקולד או בקקאו, עובר בסוג השומן אותו מוסיפים למאסה וכלה בדרך סידור הביסקוויטים בתוך מאסת השוקולד. למשל, בזאת שטעמנו בברלין, לא סודרו שכבות מסודרות של ביסקוויטים, אלא שברים של ביסקוויטים עורבבו במאסת השוקולד, צורת הכנה קלה יותר הדורשת פחות דיוק אבל נותנת תוצאה דומה מבחינת הטעם.

זאת שטעמנו בבראבו ברבקו (צילום: שרון היינריך)
אחרי מספר ניסיונות, הנה המתכון האהוב עלי לעוגה המסוכנת הזו, מסוכנת מאוד. כן כן, היא מושחתת ממש ועמוסה בשוקולד ובשמנת, אבל הבעיה העיקרית היא שהיא לא מתוקה מדי וככזו הרי שאפשר לאכול ממנה בלי הפסקה ובלי תחושת "כבד לי". ראו הוזהרתם :-)

כלב קר בפריז
תבנית אינגליש קייק (30 ס"מ)

חומרים:
250 גרם שוקולד מריר
350 גרם שוקולד חלב
150 גרם שמן קוקוס מוצק (יתכן שבטמפרטורות של ישראל הוא יהיה נוזלי, אין הבדל)
240 גרם שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
רום על פי הטעם
250 גרם ביסקוויטים

הכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפייה או בניילון נצמד, כך שיהיה פשוט לשלוף את העוגה מהתבנית אחרי הקירור.
ממסים על בן מארי את שני סוגי השוקולד ואת שמן הקוקוס. מסירים את הקערה ממקור החום.
מוסיפים שמנת ווניל ומערבבים. מוסיפים רום על פי הטעם.
יוצקים מעט מתערובת השוקולד על תחתית התבנית כך שכאשר נהפוך את העוגה בהגשה יווצר ציפוי שוקולד חלק.
מניחים מעל שכבת השוקולד שכבה של ביסקוויטים. יש לשים לב שהביסקוויטים לא נוגעים בדפנות התבנית, כלומר מקיפה אותם מסגרת שוקולד. יוצקים שכבת שוקולד נוספת על הביסקוויטים, משטחים בעדינות ומניחים שכבת ביסקוויטים נוספת. חוזרים על הפעולה עד שמאסת השוקולד נגמרת (יש לסיים עם שכבת שוקולד).
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה.
מוציאים מהמקרר, הופכים את התבנית, מחלצים את העוגה ומקלפים מעליה את נייר האפייה או הניילון הנצמד, מניחים על צלחת הגשה.
*מומלץ להוציא מהמקרר כרבע שעה לפני ההגשה ולפרוס את העוגה כשהיא מתרככת מעט.

אצלנו היא חוסלה מהר מדי (צילום: שרון היינריך)
עוד על מתוקים בברלין כאן וגם כאן
בתיאבון
שרון

כלב קר בברלין BERLIN

יפני פריזאי בברלין, קומין קפה (צילום: שרון היינריך)
אנחנו צועדות בשכונת פרנצלאואר ברג ה"אינית". הרחובות מלאים ב"אליקופטר ואטר" (אבא הליקופטר) שלוקחים את הילדים שלהם מהמסגרות ונראים מרוצים מאוד מהסטטוס של אב השנה. בינתיים ה"לאטה מקאיטו מוטר" (אמא לאטה מקיאטו) ממלאות את בתי הקפה העדכניים, הנפתחים כמו פטריות אחרי הגשם בעיר. יש תחושה של קומונה בשכונה, משהו בין ילדי פרחים להיפסטרים, אווירת יד שנייה כללית. אביחי בקר ("הולך בברלין") מסביר לנו שישנה עלייה חדה באחוז הילודה בברלין ואנחנו רואות את הנתון הזה ממש מול העיניים. חנויות של בגדי ילדים, צעצועים, ספרים, מגרשי משחקים ולצד זה חנויות עיצוב מדליקות, בתי קפה ומסעדות טרנדיות. יש משהו בשכונה הזו שמזכיר לי את רחוב JAEGERSBORGGADE בקופנהגן או אולי את נוטינג היל של פעם לפני שהפכה תיירותית להחריד.

טבע בתוך העיר (צילום: שרון היינריך)
הנסיעה הנוכחית לברלין הייתה הפתעה של ממוש, שהחליטה לנסות עוד פעם לחבר אותי לעיר הזאת. בביקורים הקודמים שלנו בעיר לא ממש הצלחתי להתחבר אליה, אני לא יודעת לשים את האצבע על הסיבות המדויקות, אבל ההתלהבות מברלין פסחה עלי ובכל פעם חזרתי עם תחושה שהיא מעניינת, ייחודית, אבל לא כוס הקפה שלי. גם הפעם, כמו בפעמים הקודמות, החלטתי לנסות לעכל אותה לאט לאט, לנסות להתחבר למקומות מסוימים ולא לעיר בכללותה. ברלין נשארה באותו מקום בלב עבורי, הוא לא התרחב בה, לא הרגשתי בה תחושות של פרפרים בבטן וגם לא נעצבתי כשנאלצנו לעזוב אותה. למרות זאת הצלחתי ליהנות ממקומות קסומים ומיוחדים אליהם הגענו גם בזכות מחקר של ממוש וגם בזכות סיור מרתק עם בקר שהבין שמוטלת עליו משימה חשובה ביותר :-)

בתי קפה בברלין, סצנה שלא מפסיקה להתפתח (צילום: שרון היינריך)
אחד הדברים שאני מאוד אוהבת וגם לא אוהבת בברלין הוא האקלקטיות. אין קו מנחה, אין חוקיות, אין אופנה אחת, אין סגנון אדריכלי אחד, הכל מהכל. ברור שיש בזה משהו מדהים, חופשי, משחרר, אבל יש בזה גם משהו מבלבל, מלחיץ, עמוס רגשית ומציף בגירויים. מבחינה קולינרית הרב תרבותיות הזו יכולה להיות מרתקת והאפשרות להתפתחות של מסעדות, בתי קפה וקונדיטוריות בעיר נוכחת מאוד. בפעם שעברה המלצתי לכם על כמה וכמה מקומות בתחום הקפה והמתוקים שהפכו לנקודות חובה לכל אוהבי התחום, הפעם דגמנו מקומות נוספים והנה אלה שאהבנו במיוחד.

חמישה פילים בחיפושית
את בית הקפה הזה פגשתי לראשונה בפריז, יותר נכון את הקפה עצמו. באחד הקופי שופ החדשים של עיר האורות עשה הבריסטה שימוש בפולי הקפה של "FIVE ELEPHANT", כשהגענו לברלין היה לנו ברור שאנחנו צריכות לפקוד את המקום המקורי. למותג יש שני בתי קפה ובית קלייה, אנחנו ביקרנו בסניף של המיטה שנמצא לא רחוק מהמלון בו ישנו.

קפה נהדר ווופי פאי מפתיע (צילום: שרון היינריך)
העיצוב נקי ובהיר, ויטרינת שיש ארוכה ותפריט בסגנון תחנות רכבת של פעם מוצג על מסילות הנעוצות בקיר. כמו ברבים מבתי הקפה בברלין, יש כמה מקומות ישיבה בפנים וכן ספסל וכמה דרגשים למעוניינים לשבת בחוץ. במקום ניתן להזמין כמובן סוגים שונים של קפה, עשוי מפולים הנקלים בבית הקלייה של הפילים. בנוסף ניתן להזמין כמה סוגים של עוגות כשהמזוהות ביותר עם המקום הן עוגת הגבינה והוופי פאי.

אנחנו בחרנו בקפה לאטה שהיה מעולה, ובשני הקינוחים שהבריסטה הבהיר לנו שעלינו לטעום. עוגת הגבינה הייתה חביבה ולא יותר מזה, אבל הWHOOPIE PIE היה פשוט נהדר. האמת שהופתענו מהמרקם שנראה בהתחלה די יבש, מדובר בסוג של קינוח המורכב משתי עוגות/עוגיות המוצמדות באמצעות קרם כלשהו. הרעיון מוכר, אבל הביצוע היה טוב והשילוב של השוקולד עם מילוי המאצ'ה (תה ירוק) שבחרנו היה נהדר.

וופי פאי, אנחנו בחרנו את זה במילוי המאצ'ה (צילום: שרון היינריך)
FIVE ELEPHANT
Alte Schönhauser Str. 14
10119 Berlin

שעות פתיחה: שני עד שישי 08:00-19:00, שבת 10:00-19:00, ראשון 10:00-18:00


תוניסאי בברלין
כל מי שמגיע לברלין מבקר לפחות פעם אחת בהאקשה הפה, מעין מתחם המורכב מחצרות מסוגננות שבהן חנויות בגדים, חנויות עיצוב, בוטיקי כלי בית ועוד. אחרי פעם אחת המקום די ממוצה, אבל יש דבר אחד שבשבילו אני מוכנה לחזור אליו שוב. הקפה של BEN RAHIM. מדובר בחנות קפה קטנה, המביאה לברלין את תרבות הקפה הערבית - תוניסאית. המקום מעוצב בצורה נעימה, עץ כהה ואריחים אוריינטליים, שטיחים עדינים על הקירות, מפת העולם המתארת את מסלול הגעת פולי הקפה לכוס הקפה שלנו וכלים מעניינים לרקיחת סוגים שונים של קפה.

הקפה של רחים, מושלם (צילום: שרון היינריך)
בן רחים וגם הפילים משתייכים לגל השלישי של הקפה, אותו גל שהופך את עולם הקפה למקצוע של ממש. לא עוד תערובות קפה ממקורות שונים (ולעתים באיכות ירודה) אלא SINGEL ORIGIN, כלומר פולים ממקום ספציפי וידוע, קלייה סמוכה לזמן השימוש וטחינה ממש עם הכנת הקפה. רחים עצמו מקבל אותנו בפעם הראשונה בה אנחנו מגיעות למקום ורוקח לנו בעצמו את הלאטה. הוא מסביר שהקפה הזה הוא הסיפור של המשפחה התוניסאית שלו, עסק משפחתי שסובב סביב אהבתו לקפה.

תוניסאי בברלין (צילום: שרון היינריך)
הלאטה שטעמנו במקום היה מהטובים שטעמנו בברלין וכראייה חזרנו אליו פעם נוספת בביקור הקצר שלנו בעיר. המתוקים המוצעים במקום פחות דברו אלינו, מקום נהדר לקפה ואת המאפה שמרו למקום אחר.

BEN RAHIM
Sophienstraße 7
10178 Berlin

שעות פתיחה: שני עד שישי 08:00-18:00, שבת וראשון 10:00-18:00

אי שחור
אחד המקומות המיוחדים ביותר אליהם הגענו בביקור הנוכחי הוא ה BLACK ISLE BAKERY, בית קפה מאפייה שכונתי ושקט אותו מנהלת רות בארי. את המקום פתחה לראשונה בארי בלונדון ובשנת 2015 החליטה לעבור לברלין ולפתוח את המקום (2017) בלב אזור המיטה. במקור היא בכלל למדה פיסול בבית ספר לאמנות ועבדה בתחום, בהמשך, הבינה שהיא נהנית מאוד מאפייה והחליטה להפוך את התחביב לעיסוק מרכזי. בארי מספרת לי שהיא עבדה בעבר בבולנז'רי הנחשבת DU PAIN ET DES IDEES בפריז, שם ספגה השראה רבה לעשייה הנוכחית שלה.

עיצוב נקי ובהיר (צילום: שרון היינריך)
המקום מעוצב בצורה מרשימה, חלל בהיר מאוד, נקי, עם קווים עדינים של רהיטים שעוצבו במיוחד למקום, תחושה של קלילות, משהו כמעט זני. על הקירות משפטי השראה שקשורים לאי השחור שבסקוטלנד. המאפים והעוגות מונחים על שולחן לבן גבוה, מכוסה בזכוכית עדינה. בארי מסבירה שהיא אופה רק מה שהיא אוהבת, אין תפריט קבוע והיא מנסה בכל פעם לרקוח יצירות חדשות. לא תמצאו במקום עוגות צבעוניות עושיות בטכניקות מסובכות, אלא עוגיות, עוגות בחושות, מאפים מתוקים ומלוחים.

מאפה תפוחים עדין (צילום: שרון היינריך)
אנחנו טעמנו עוגת שוקולד בחושה שהייתה עסיסית וטעימה, בנוסף טעמנו מאפה עדין עם פרוסות תפוחים דקיקות, טעים מאוד ולא מתוק מדי. בארי מספרת שאת ההשראה למאפה הזה קיבלה בזמן עבודתה בפריז, שם התחברה מאוד לחומרי הגלם המקומיים. באגף המלוחים טעמנו מאפה בסגנון מאפה התפוחים אך הפעם בגרסא המלוחה, במילוי של גבינת עיזים ועגבניות, נפלא.

BLACK ISLE BAKERY
Linienstraße 54
10119 Berlin

שעות פתיחה: שלישי עד שישי 08:00-17:00, שבת וראשון 10:00-17:00


משפטי השראה על הקירות (צילום: שרון היינריך)

כלב קר בברלין 
כשאנחנו מטיילות בערים שאינן מפורסמות בתחום הקינוחים אנחנו דווקא מחפשות את הקינוחים המקומיים המסורתיים, לא את אלה המתיימרים להיות מתוחכמים או בסגנון צרפתי, אלה יהיו בדרך כלל חיקוי של המקור. אל המקום המדליק הזה הגענו במהלך סיור עם אביחי בקר, במקביל לזה שהוא היה ברשימת ה MUST שלנו. את בקר פגשנו לראשונה במרחבים הוירטואלים על רקע התעניינות הדדית בערים אחד של השני. הבטחנו לעצמנו שבביקור הבא בברלין נקיים עמו סיור עומק דרכו נוכל להכיר צדדים פחות מוכרים של ברלין. הסיור היה מרתק וייחודי והותאם לתחומי העניין שלנו בצורה מושלמת. אין פלא, אם כך, שבסיור הגענו גם למקום הזה שגרם לנו להבין שכלב קר בברלין הוא דווקא עניין חיובי ביותר.

בסופו של דבר טעמי ילדות הם החזקים ביותר (צילום: שרון היינריך)
BRAVO BRAVKO היא קונדיטוריה הממוקמת בשכונת קרוייצברג, בה אפשר להתנסות במגוון גדול של עוגות גרמניות קלאסיות, חלקן עם קריצה עדכנית יותר. הבחירה לא פשוטה וכמעט כל מי שנכח במקום בזמן שהותנו בו עמד דקות ארוכות מול הויטרינה הגדולה והתלבט באילו קלוריות לבחור. אנחנו בחרנו בדרך הפשוטה, נתנו לבקר "קארט בלאנש" והשולחן שלנו התמלא במגוון של פרוסות עוגה מסוגים שונים. בגרמניה, בניגוד לפריז למשל, מקובל לאכול פרוסת עוגה ולא קינוחים אישיים. צורת ההגשה הזו מזכירה יותר קונדיטוריות של פעם בישראל או צורת הגשה ביתית.

כלב קר בברלין (צילום: שרון היינריך)
אנחנו טעמנו חתיכה עסיסית מעוגת גבינה עם קרמל ואגוזים, טעימה להפליא ומאוד עדינה. לצדה, סוג של עוגה/טארט עם קירש דובדבנים ושטרוייזל נהדר וכן עוגייה שנקראת "מנדל אורשן" עשוייה משקדים מקורמלים ושוקולד. אבל הכוכבת האמיתית הייתה ללא ספק זו שזרקה אותי אל הילדות בחיפה "קלטר אונד" כך קוראים לה, או בתרגום פשוט כלב קר. בשורה התחתונה, מדובר ב"נקניק שוקולד" עם בסיקוויטים, כזה שכל אחד מאתנו זוכר איך מיישרים אותו בלי הפסקה, רק שבגרמניה הוא מגיעה בצורה של מלבן (כמו עוגת אינגליש קייק) וחותכים ממנו פרוסות, ממש כמו של עוגה בחושה. אין פטיסרי צרפתית בעולם שיכולה להוות תחליף לטעם ילדות. כשאתם במקום, אל תוותרו על העוגה הזו, כמובן שלידה נסו עוד כמה אבל הכלב הקר הזה יגרום לכם להרגיש ממש לא לבד בברלין.


מגוון גדול של עוגות, לא פשוט לבחור (צילום: שרון היינריך)

BRAVO BRAVKO
Lausitzer Str. 47
10999 Berlin
שעות פתיחה: כל השבוע 09:00-19:00


עיר אקלקטית למהדרין (צילום: שרון היינריך)
יפני פריזאי בברלין
כשגרים בפריז חשופים לקינוחים הטובים והמתוחכמים ביותר בעולם, עובדה נהדרת אבל גם בעייתית משהו כשהרף אליו אנחנו רגילות גבוה מאוד. כמו שכתבתי לעיל, כשאנחנו מטיילות אנחנו מחפשות דווקא את הקינוחים המקומיים אבל לעתים יש פינות חמד מתוקות שיכולות להתברג בקלות בין בוטיקי הפטיסרי בפריז, כזו היא קומין.

שין קומין והמון בלאן שלו (צילום: שרון היינריך)
CAFE KOMINE הוא מקום שנפתח על ידי השף פטיסייר שין קומין, יפני שחלם בכלל להיות מוסיקאי ומצא את עצמו לומד פטיסרי בבית הספר הנחשב "הקורדון בלו" בסניף היפני שבטוקיו. המקום פתוח משנת 2016, הוא מעוצב בצורה פשוטה יחסית אך נמכרים בו קינוחים ברמה גבוהה מאוד באופן יחסי לסצנת המתוקים בברלין. במהלך השהות שלנו במקום פקדו אותו יפנים רבים שבאו לציין בו את שעת התה, לא מדובר בטקס המסורתי כמובן, אלא בשעה בה נהוג לשתות משקה חם ולאכול קינוח.

מון בלאן קסיס נפלאה של קומין (צילום: שרון היינריך)
טעמנו כמה קינוחים, הטובים ביותר לדעתנו היו המון בלאן, אותו קינוח מפורסם עשוי במקור משילוב של מרנג, קרם שאנטיי וקרם ערמונים. קומין החליט להעניק לו פרשנות משלו ושילב בו קסיס המעניק לקרם הערמונים המתוק והכבד חמיצות מרעננת. קינוח נוסף שטעמנו היה זה בו משולבים טעמים של תותים וארל גריי, קינוח עונתי נהדר, מרענן ולא כמתוק מדי. אבל ללא ספק הקינוח שגנב את ההצגה היה הפשוט ביותר למראה, קינוח המאצ'ה (תה ירוק יפני) והשומשום. באופן אישי אני פחות אוהבת קינוחים המבוססים בעיקרם על מאצ'ה משום שהטעם של חומר הגלם הזה יכול להיות כבד מאוד, אבל בקינוח הזה השילוב של התה הירוק עם השומשום פשוט נפלא. מוס מאצ'ה, קרם שומשום, ביסקוויט שומשום וקורקנט שקדים ושומשום. אם הקינוח נמצא בויטרינה כשאתם מבקרים במקום נסו אותו, חוויה נהדרת של שילוב טעמים יפני עם טכניקות צרפתיות.


מאצ'ה ושומשום, הקינוח הטוב ביותר שטעמנו במקום (צילום: שרון היינריך)

CAFE KOMINE
Welserstraße 13-15
10777 Berlin

שעות פתיחה: רביעי עד שבת 12:30-19:00, ראשון 12:30-18:00

סוד הגן הנעלם (המלצה לא מתוקה אבל שווה)
המקום הזה הוא סודי ביותר, כזה שאם אין לכם מידע מוקדם עליו סיכוי נמוך ביותר שתגיעו אליו. גם למקום הזה נחשפנו במהלך הסיור עם בקר וביום האחרון שלנו בעיר חזרנו אליו כדי לבדוק אותו. CHIPPERFIELD KANTINE, הקנטינה של דיוויד צ'יפרפילד, היא בעצם חדר האוכל של עובדי משרד האדריכלים של האדריכל המפורסם, צ'יפרפילד. אם מחפשים את המקום קשה לפספס את בניין הבטון המודרני והשונה כל כך מהנוף של הרחוב, דרכו נכנסים אל החצר בה נמצאת הקנטינה.

הקנטינה ומאחוריה המשרדים (צילום: שרון היינריך)
המבנים בחצר משלבים את ביתו של האדריכל בברלין, משרדי האדריכלים והקנטינה בה אוכלים העובדים, אבל לא רק. מדהים לדעת שהקנטינה פתוחה לכל המעוניין ואפשר לאכול בה ארוחות בוקר קלות, קפה ועוגה וארוחות צהריים עשירות במחירים זולים ביחס לאיכות חומרי הגלם ולגודל המנות. בכל יום בונים עובדי המטבח תפריט חדש ומייצרים במקום מגוון של מנות המתאימות לאוכלי בשר, צמחונים וטבעונים.

מנות איכותיות במחירים הוגנים (צילום: שרון היינריך)

אנחנו טעמנו סלט עלים ירוקים עם סלק טרי וגבינה שהיה עדין וטעים, מתאים מאוד לחובבי המנות הבריאות יותר. גם תבשיל הירקות והדגנים עם הביצה מעליו היה נהדר והספגטי עם נתחי הבשר היה עשיר ומתובל היטב. המנות משתנות כל הזמן, כך שקשה להמליץ על מנה ספציפית, נסו כמה שיותר מנות ואל תהססו להתייעץ עם עובדי המקום שרובם מדברים אנגלית שוטפת. טיפ חשוב: שווה להגיע לחצר מוקדם יותר כדי לתפוס מקום, תשומת לב שעל חלק מהשולחנות מונחים שלטי עץ המעידים על כך שהמקום שמור לעובדי המשרד.

CHIPPERFIELD KANTINE
Joachimstrase 11
Berlin
שעות פתיחה (משתנות מדי פעם): שני עד חמישי 08:30-17:00, שישי 08:30-19:00

מבט אל הגינה בה אוכלים (צילום: שרון היינריך)

שלכם
שרון